Zaterdag 12 september. Voor de MD1 van Dsv staat de uitwedstrijd tegen SV Venray MD1 op het programma. Met de jarige en zieke Floor Vrijdag die het vandaag in ieder geval wou proberen en Manon Willems van de E7M reden we met een leider en ouder naar het sportpark in Venray.

Tijdens de warming up bleek het niet te gaan met Floor, zodat Joëlle van Zanten in de goal kwam te staan. De 1ste helft begon en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dsv kwam op voorsprong. Michelle Verschuuren kon Margo Raaijmakers alleen voor de goal zetten en ze schoot goed in, 0-1. Lang konden ze niet genieten. Al snel werd de gelijkmaker gescoord. Venray ging door en met een goede kleine speelster scoorde ze opnieuw, 2-1. Even later kon Michelle alleen doorlopen naar het doel en de gelijkmaker lag er weer in, 2-2. Het volgende doelpunt was uitstekend gespeeld. Margo schoot de bal voor het doel en Michelle stond door goed op te letten om voor haar tegenstander de bal in het doel te schieten, 2-3. Ook deze voorsprong duurde maar kort, want de kleinste van Venray schoot raak, 3-3 bij rust.

In de rust kregen de meiden wat tips van de leider. Ook de ouder die mee was droeg zijn steentje goed bij. De tip om kort en fel op het kleine meisje te spelen was toch wel de belangrijkste. Door middel van een loting werd bepaald dat Manon in de goal kwam te staan.

In de 2de helft gingen de ploegen ervoor. Venray scoorde uit een corner, 4-3. Hierna ontstond er een spannende strijdt. Bij Dsv was het laatste tikje er telkens niet en Venray miste gelukkig een aantal kansen. Aan het einde van de wedstrijd had Dsv het geluk. Margo nam de bal in een keer op de slof. De hoge bal ging naar de keepster die een paar stappen naar voren deed. De bal stuiterde voor haar neer, kwam over haar heen en rolde zo het doel in, 4-4.

Uiteindelijk een verdiend punt tegen een gelijkwaardige tegenstander. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heijen MD1. Tot dan.

Leider MD1