Er waren op zaterdag voor Pasen toch zo’n 200 toeschouwers naar het gure sportpark van Sint Tunnis gekomen om het duel DSV – Vianen Vooruit te bekijken.

Inzet: strijd om de koppositie.

Gestreden werd er, tot de laatste seconde. DSV moest dat vrijwel de hele wedstrijd met tien man doen , omdat Guido Gerrits na een kwartier spelen uit het niets met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Vlak daarvoor had Jeroen Brienen voor DSV een kans onbenut gelaten door voorlangs te schieten.

Er viel weinig krachtsverschil te bespeuren tussen de tien van de thuisclub en de elf van de gasten.

De beide defensies gaven weinig weg, terwijl een doelpunt van Vianen Vooruit wegens buitenspel werd geannuleerd.

De doelman van DSV moest wel vaker optreden dan zijn collega aan de overkant, omdat de

Vianezen wat meer in de aanval waren.

Pal na rust een dot van een kans voor Wouter Fleuren van DSV, maar zijn boogbal verdween naast het lege doel van keeper Hans Beunder.

Na tien munten spelen gleed de sluitpost van DSV, Martijn Hariri, uit bij een doeltrap en antwoordde Walter Bulkens onmiddellijk met een hard schot: 0-1.

Een tik voor de tien van de thuisclub nu er ook nog een achterstand weggewerkt moest worden.

De ploeg bleef echter hard werken, maar werd door deze stand wel gedwongen achter meer ruimte weg te geven.

Dat leidde tot een dwarrelbal van de gasten op de lat van het DSV-doel.

Een lange solo van David Adriaans leek tot de gelijkmaker van Tom Arts te leiden, maar hij kreeg de bal niet over de doellijn en ook de rebound leverde Dave Suppers niets op.

Vijf minuten later nog zo’n situatie, maar opnieuw ontsnapten de gasten op miraculeuze wijze aan een treffer van DSV.

In blessuretijd ontsnapte Dave Suppers vanaf eigen speelhelft richting het doel, maar werd hij volkomen ten onrechte afgevlagd door de assistentscheidsrechter van Vianen.

Scheidsrechter Vereijken nam deze onsportieve daad blindelings over en kreeg vervolgens natuurlijk alles over zich heen, omdat hij door zijn blunder de thuisclub een open kans ontnam.

Het kostte Stefan Verberk een gele kaart en pal voor tijd vanwege een overtreding een tweede prent, zodat DSV met negen man en zonder punten de wedstrijd afsloot.