Het begon goed voor DSV in Handel, want al inde vijfde minuut wist Marc Willems slecht wegwerken van de verdediging met een geplaatst schot in de benedenhoek af te straffen: 0-1.
Wie weet hoe de wedstrijd verder verlopen zou zijn, als Sebastiao de penalty, waar hij recht op had, wel had gekregen én als hij die open kans voor het doel benut had!
Een fanatiek spelend Handel wist de bakens te verzetten. De eerste corners leverden nog niets op, maar die in de 20e minuut werd door Niels van Eldonk tegen het net gekopt: 1-1.
Vijf minuten later verdween een vrije trap van Gijs Bexkens wat gelukkig in het doel van DSV dat daarmee de voorsprong in kort tijdsbestek kwijt was: 2-1.
Willem van Keijsteren kwam even later ver zijn doel uit om nog meer onheil te voorkomen en Niels van Loon, die al geel had gekregen, werd uit voorzorg vervangen door Wouter Fleuren.
DSV zocht uiteraard de aanval, maar kwam niet tot echte scoringskansen.
Met Jeroen Peeters voor Sebastiao startte DSV fel in de tweede helft en leek Wouter Fleuren te scoren, maar zijn puntertje ging net naast, evenals het krullend schot van Jeroen Peeters.
Het duel werd steviger en de fysieke kracht van de thuisclub ging de boventoon voeren.
Daaraan deed de jarige Marius Peeters van DSV ook mee en zijn actie kostte hem de rode kaart.
Op dat moment waren er nog 25 minuten te spelen.
De overtalsituatie was in het veld niet te merken, ook al omdat de gasten veel inzet gebruikten om de zo broodnodige gelijkmaker te forceren.
Het was echter telkens net niet voor het doel van Handel dat met ferme trappen het strafschopgebied steeds wist te ontzetten.
Natuurlijk ontstond er veel ruimte voor de aanvallers van de thuisclub, maar het duurde tot de 5e minuut van de blessuretijd, voordat het doek definitief viel voor DSV.
Rob Manders mocht alleen op de goal af en schoot binnen: 3-1.
Enkele seconden later floot de scheidsrechter af en was de teleurstelling bij DSV opnieuw groot.
Zondag op “De Laan” : DSV - Excellent.
Het duel op 5 oktober werd met 4-2 gewonnen door de thuisclub. Tijd voor revanche en punten voor DSV.