Na negentig minuten voetbal stond er 5-0 op het gloednieuwe electronisch scorebord op sportpark “De Laan”. Een eindstand die DSV in oktober ook bereikte in Katwijk tegen Siol. Ook het duel van afgelopen zondag werd “rood” gekleurd.

DSV speelde negentig minuten lang feller en beter dan de gasten. Opvallend daarbij was dat Siol niet tot het creëren van kansen kwam..

Na een kwartier spelen kopte Tom Arts een vrije trap van Jeroen Peeters binnen: 1-0.

Tien minuten later was Guido Gerrits ook trefzeker met het hoofd en opnieuw was Jeroen Peeters de aangever: 2-0.

Siol kon daar weing tegenover stellen en het team straalde ook niet uit dat dat na de thee anders zou worden.

Na toch een korte opleving van de Katwijkse ploeg in de beginfase van de tweede helft trok DSV het initiatief weer naar zich toe en leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In het laatste kwartier gebeurde er nog van alles.

David Adriaans bediende de zwoegende Jeroen Brienen op maat en het eerste competitiedoelpunt van laatstgenoemde was een feit: 3-0.

Bij Siol werden de irritaties zichtbaar en dat leidde in eerste instantie tot een viertal gele kaarten.

Toen Rob Brienen onreglementair gestopt werd moest AbilChetouani van Siol met rood van het veld en benutte Dave Suppers de toegekende strafschop: 4-0.

Dat was in de 85e minuut. Drie minuten later opnieuw een penalty, nu wegens hands, die door Guido Gerrits werd ingeschoten: 5-0. Ook Kevin Pas van de gasten was toen al onderweg naar de douche en dus stonden er nog maar negen oranjehemden op het veld.

Een volkomen verdiende overwinning voor een fel en gedisciplineerd spelend DSV dat nu bovenaan de ranglijst staat, samen met Vianen Vooruit.

Zondag opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen De Zwaluw uit Oeffelt.

Deze tegenstander zal men verderop in de competitie nog een keer ontmoeten.