Een positief spelend DSV kwam tegen VCA een remise overeen, waar het eigenlijk drie punten mee had kunnen nemen, want de gelijkmaker van de thuisclub viel pal voor tijd. Met nu Niels van Loon met een schorsing langs de kant en met Marius Peeters terug daarvan was het even wennen inde verdediging van DSV. Marc Willems speelde laatste man en Guido Gerrits fungeerde nu als voorstopper.


DSV gaf weinig weg en trok het initiatief steeds meer naar zich toe. Het veldspel was bij vlagen aardig, maar tot echte kansen leidde dat niet en dat gold ook voor VCA dat steeds een strijdbaar DSV trof. De doelpogingen van beide teams leverden niets op en het verwonderde dan ook niemand dat het na 45 minuten nog 0-0 stond.
Meteen na rust ging een kopbal van Rob Brienen net over, maar even later was het wel raak voor DSV.
Dave Suppers tikte keurig terug en Tom Arts legde al zijn gram in een verwoestende uithaal: 0-1.
Een minuut later kopte Rob Tonnaer de bal steenhard langs de kruising. Thuisclub VCA begon gaandeweg steeds meer aan te dringen en dat bood DSV voorin veel ruimte. De gasten hadden het duel al vroeg kunnen beslissen, maar het lukte niet één van de talloze uitvallen om te zetten in een doelpunt. Doelman Willem van Keijsteren kreeg het nu drukker en redde tot twee keer toe heel goed. Sjoerd van den Berg verving de goed spelende Wouter Fleuren en ook Ward Brienen en Mark Vink kregen nog speelminuten. VCA zette nog meer druk en vlak voor tijd caramboleerde het schot van Danny Broekmans wat gelukkig in de verste hoek van het DSV-doel: 1-1.

Nog gaf DSV niet op en bijna verdween de bal in de laatste minuut na een vrije trap in het doel.
Het bleef echter bij 1-1 , terwijl DSV zo dichtbij een zege was!

(Theo Aben)