DSV heeft het eerste duel in de nacompetitie verloren. Op sportpark “Veldzicht” in Sint Agatha bleek de thuisclub na negentig minuten voetbal de gelukkigste te zijn. De straffe wind en de warrige leiding van het neutrale arbitrale trio deed veel afbreuk aan het niveau van de wedstrijd. Dat bleek vooral bij corners als de bal door de wind gedragen achter het doel verdween. In de eerste helft was het initiatief veelal aan DSV en in de 15e minuut was er een beste kans voor Tom Arts, maar ook hier speelde de wind een rol, zodat een goede balaanname niet mogelijk was. VCA moest het vooral hebben van corners, maar die zeilden dus over het doel.
Kansjes voor Laurens Willems en een mooie vrije trap van Guido Gerrits, maar het was vooralsnog net niet. DSV had wel controle over het duel en behield die.
Tegen het rustsignaal werd VCA wat sterker en één keer moest DSV-doelman Martijn Hariri gestrekt naar de hoek.
De thuisclub startte na rust met veel aandrang op het doel van DSV. Eén keer kon de doelman nog redden, maar op de kopbal van Harry Kepser na een corner was ook hij kansloos: 1-0.
De strijd werd grimmiger en de kritiek op de scheidsrechter (hij stond vaak veel te ver van het spel af) nam toe, wat dan vervolgens weer uitmondde in het trekken van gele kaarten.
Alwin Willems werd ingebracht en Marius Peeters moest plaatsmaken voor zijn broer Jeroen.
Zo wilde DSV de druk op het doel van Mark Scheffers van VCA verhogen, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet.
De thuisclub verdedigde met man en macht en loerde natuurlijk op de counter.
Na zo’n uitval juichte de aanhang al voor 2-0, maar Marc Willems redde op de doellijn.
Jeroen Peeters trof voor DSV met zijn kopbal de bovenkant van de lat en Rob Brienen had natuurlijk de gelijkmaker in het doel moeten jagen, maar hij wachtte te lang met zijn open kans op enkele meters voor de goal.
Achterin was het inmiddels open huis bij DSV, maar met name Thomas Paters wist op het laatste nippertje steeds redding te brengen, zodat de gasten tot de laatste seconde konden blijven rekenen op de gelijkmaker.
Die viel niet en dus ging de zege naar VCA.
Dat betekent dat DSV a.s. zaterdag moet aantreden tegen Venhorst.
Vanwege het Pinkstertoernooi wordt deze wedstrijd in Wanroij gespeeld. Aanvang 18.00 uur.
DSV zal dan proberen toch nog verder te komen in deze nacompetitie, want ook een tweede plek in de poule van drie biedt nog mogelijkheden.