Sint Anthonis – DSV versloeg met ruime cijfers SV Oostrum en lijkt nu zeker van een plaats in de nacompetitie. Na de zeperd vorige week herstelde DSV zich prima (5-2).

[door Arie Cornelissen] 

DSV ging lekker van start. Linksback Laurens Willems bediende Jeroen Peeters, die Joppe van den Heuvel op maat bediende. Joppe raakte de bal niet vol. Even later waren de rollen omgedraaid. Met een steekbal zette Joppe Jeroen vrij voor de keeper. Ook deze kans werd niet benut. In de 13e minuut nam DSV verdiend de leiding. Spits Stijn van den Broek passte op Pieter Bongarts. Pieter gaf de bal op maat weer terug aan Stijn die in de verre hoek doelman Dido Verrijth kansloos liet (1-0). Het eerste half uur lieten de groen-witten goed voetbal zien. Jarvi Jansen schoot over uit een voorzet van Laurens Willems en de keeper ranselde een kopbal van Stijn van den Broek (assist van Jeroen Peeters) uit de goal. In de 20ste minuut verdubbelde DSV de voorsprong. Een vrije trap van stopper Jochem Koopmans werd slecht weggewerkt. De bal was een prooi voor Rens Peters (2-0). Lang kon DSV niet genieten, want Marwin Hendriks wist wel raad met een bal die als een ‘cadeau’ voor zijn voeten kwam (2-1). De schwung ging even uit het spel van DSV. Kort voor rust was het schrikken geblazen toen Kenny Lommen door de verdediging slalomde. Bono Barten redde katachtig. De Sinttunnisse ploeg herpakte zich hierna. Stijn van den Broek was opnieuw sterk met zijn lichaam en ‘rommelde’ zich langs twee tegenstanders. Jeroen Peeters gaf de bal voor en Pieter Bongarts beukte de bal knap met het hoofd in de linker winkelhaak (3-1). Ook nu kon DSV de weelde van een ruime voorsprong niet dragen. Chris Wildschut profiteerde van concentratieverlies achterin (3-2).

Direct na rust kwam DSV via een penalty weer wat beter in het ritme. Pieter Bongarts werd naar de grond getrokken op het moment dat Joppe van den Heuvel een vrije trap nam. Elfmeter-koning Jarvi Jansen bleef koel (4-2). SV Oostrum wilde daarna nog wel maar miste de stootkracht. Het bleef bij een schot op de paal van Kenny Lommen. DSV bleef vrij gemakkelijk overeind. Invaller Jesper Brans kopte in de 80ste minuut op de lat, drie seconden later volgde Stijn van den Broek zijn voorbeeld. Pal voor tijd nam de ingevallen Sjors Cornelissen een terugkopbal van Stijn van den Broek op de slof, maar zijn inzet werd net voor de lijn gered. De rebound was voor invaller Rik Groot (5-2).
DSV is door de overwinning nagenoeg zeker van de nacompetitie.
 

 
Man of the Match!
Pieter Bongarts was de meest opvallende man vandaag met een assist, een mooie goal en het verdienen van een penalty. Pieter speelde een goede pot. De breedte van de selectie van coach Steef Peters is één van de geheimen van dit seizoen. Naar verluidt kan DSV zich zelfs een nederlaag permitteren om toch toegang te krijgen tot de nacompetitie voor een plek in de derde klasse. Een knappe prestatie van deze jonge ploeg. Een dik compliment waard!
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers, Mattee van Benthum, Jochem Koopmans, Laurens Willems, Rens Peters, Jarvi Jansen, Pieter Bongarts (78. Sjors Cornelissen), Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel (61. Rik Groot) en Jeroen Peeters (75. Jesper Brans)

Foto's wedstrijd DSV 1 - Oostrum 1: www.scootshootfotografie.nl

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0
Olympia'18 - DSV 1 3-1
DSV 1 - Melderslo 1 6-1
RKOSV Achates 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Oostrum 1 5-2