Het kampioenschap in de vijfde klasse ging aan DSV voorbij, maar de formatie van coach Jan Schaap heeft zich in ieder geval verzekerd van de nacompetitie. Er is namelijk een tweede promotieplek naar de vierde klasse beschikbaar. Tegenstanders zullen dan Venhorst en VCA Sint Agatha zijn. De volgorde van spelen zal a.s. zondag, na de laatste competitiewedstrijd, bekend zijn. Afgelopen zondag trof DSV datzelfde VCA ook al op sportpark “De Laan”.
In een regenachtige ambiance bleek dat er met name voor de gasten niet veel meer op het spel stond. De eerste periodetitel ging in het najaar van 2009 al naar Sint Agatha, waardoor deze club toen al zeker was van de nacompetitie.
Verscholen onder de paraplu viel er weinig te beleven voor het publiek. Weinig overtredingen en kansen al helemaal niet. Het combinatievoetbal van DSV mocht er wel zijn.
In de 18e minuut verscheen VCA de eerste keer gevaarlijk voor het doel van DSV, maar de corner leverde niets op.
De corner van DSV, vijf minuten later, werd door Jeroen Brienen opnieuw ingebracht en door Laurens Willems ingeschoten: 1-0.
Tien minuten na rust waren de rollen omgedraaid. Nu was Willems de aangever via een vrije trap en kopte de attente Brienen de bal tegen het net: 2-0.
Beide trainers brachten vervolgens wisselspelers in: DSV om de marge te vergroten en VCA om de achterstand te verkleinen.
Er ontstond veel ruimte voor de aanvallers van DSV, maar die werd onvoldoende benut.
In de slotfase combineerden de gasten zich naar een tegentreffer.
Het schot van Koen Werts verdween onhoudbaar in de benedenhoek: 2-1.
Daar bleef het bij en zeer binnenkort zullen beide ploegen elkaar weer ontmoeten.
De mogelijkheid bestaat dat het met Pinksteren voor Sint Tunnis volleybal én voetbal zal zijn.
Het bestuur zal in contact treden met een club in de buurt om daar de “thuiswedstrijd” te spelen, omdat sportpark “De Laan” in het pinksterweekend een volleybalbastion zal zijn.
Komende zondag, 9 mei, speelt DSV in Oeffelt tegen De Zwaluw.
Na afloop kan het speelschema nacompetitie opgemaakt worden!