Na afloop van het duel in Vianen was de balans voor DSV puur negatief: geen punten, slecht gespeeld, twee geblesseerde spelers en vier gele kaarten. Dat was de openingsouverture van de nieuwe competitie.

Het was negentig minuten lang een erg matig duel op het sportpark aan de Koebaksestraat in Vianen. Twee onwennig voetballende ploegen die allebei de bal maar kort in bezit konden houden. DSV voetbalde nog het beste en kreeg ook de mooiste kansen. Rob Brienen en Dave Suppers kwamen daarbij net niet tot scoren en een daverend schot van Jeroen Peeters ging krap voorlangs.

Na een half uur spelen was het wel raak, omdat Dave Suppers de bal over de uitgelopen doelman wist te liften: 0-1. Daarna over en weer wat kansen met de beste mogelijkheid voor de thuisclub. Nonchalance in de verdediging leidde namelijk tot een penalty, veroorzaakt door keeper Martijn Hariri. Mark Daamen schoot de bal hoog over en langs het doel!

Diezelfde Daamen was na rust wel attent en tikte de bal in de uiterste hoek: 1-1. DSV, met Stijn Fleuren voor de geblesseerde Niels van Loon, was aangeslagen en Vianen Vooruit kreeg nu wel grip op de wedstrijd. Enkele fraaie kansen werden niet benut door de thuisclub, terwijl er bij DSV steeds meer onzuiverheid in het speel sloop.

Marius Peeters verving Rob Brienen en Rodney Michiels kwam in het veld voor de ook al geblesseerde David Adriaans. Stef van Asten had toch de 1-2 op de schoen, maar raakte de bal maar half. Het doelpunt viel aan de andere kant: de hele verdediging keek bij een corner toe hoe de bal keihard werd ingekopt: 2-1.

Uiteraard drong DSV fel aan in de slotfase. Tot doelpunten leidde dat niet en dus werden de toch hooggespannen verwachtingen tot dusver nog niet waargemaakt.