Na het verlies tegen Merselo vorig weekend kreeg DSV vandaag een nieuwe kans op de periodetitel. Helaas voor de groen-witten liep het opnieuw niet goed af.

DSV begon matig in de derby tegen Sambeek. Het leek alsof DSV niet besefte dat er vandaag een eerste prijsje te pakken viel. Sambeek was feller in de duels en liet zien niet voor niets naar Sint Anthonis te zijn gekomen. DSV grossierde in slordige ballen en had 't af en toe moeilijk met de snelle Sambeekse flankspelers. De 0-1 in de 22e minuut was dan ook terecht. Na slap ingrijpen door de DSV-verdediging eindigde een schot van een Sambeekse aanvaller in het Sint Tunnise doel. Je zou denken dat DSV wakker geschud werd, maar niets is minder waar. Sambeek hield een licht overwicht, DSV kon er aanvallend gezien weinig tegenover stellen. 

Na de pauze veranderde het beeld enigszins. DSV kreeg een overwicht op het veld en ook kwamen er kansen. In de 59e minuut stak iedere DSV-supporter de handen al in de lucht toen Jesse van der Heijden op rechts de Sambeekse keeper en verdediging voorbij was maar zijn schuiver ging het lege doel voorbij. DSV probeerde door te drukken. Pieter Vloet was een paar keer dreigend maar hem ontbrak het laatste beetje geluk. Sambeek beperkte zich de hele tweede helft tot tegenhouden en kwam nauwelijks meer bij het Sint Tunnisse doel. Rond de 80e minuut kreeg DSV nog 2 grote kansen. Eerst werd de bal strak voorgegeven en leek de bal voor het inschieten, een Sambeekse verdediger wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken. Een minuut later was Bram Goossens dicht bij de gelijkmaker uit een voorzet van rechts. De Sambeekse keeper had zijn doel verlaten maar was net op tijd terug om de kopbal van Bram onschadelijk te maken. Sambeek redde het vervolgens tot aan het eindsignaal en DSV kon de wonden gaan likken.

Helaas geen goede middag voor DSV. De groen-witten begonnen slecht aan de wedstrijd en kwamen er daarna nooit meer echt in. 

Volgende week staat de wedstrijd tegen Montagnards uit Bergen op het programma. Hopelijk weet DSV de weg omhoog weer te pakken te krijgen.