Mill – DSV  behaalde een knappe overwinning tegen het hooggeklasseerde Juliana Mill. Hoewel spits Luuk Rühl met vier treffers het goudhaantje was, was de zege een collectieve prestatie.

[door Arie Cornelissen]

DSV liet in deze wedstrijd drie verschillende gezichten zien. Het eerste half uur vonden de spelers elkaar gemakkelijk. Jesper Brans lanceerde in de zevende minuut Luuk Rühl, die legde terug op middenvelder Hein Vloet. Hein’s schot vloog over. Direct daarna was het wel raak. Joppe van den Heuvel boogde de bal over de verdediging in de loop van Luuk Rühl die de bal naast de mistastende doelman Jasper Bergmans in het doel werkte (0-1).

Halverwege de eerste helft was  een uitstekende ingreep van de lekker spelende rechtsback Teun Vloet de basis van een snelle uitval die tot een corner leidde. Joppe van den Heuvel plaatste de hoekschop strak op het hoofd van Luuk Rühl. Prachtige goal (0-2). Hein Vloet verrichte in die fase goed stofzuigerwerk. Mede daardoor kon Juliana niet voor gevaar zorgen. Eén keer was Mill’s beste man, Justin Jacops, dichtbij maar keeper Rens van Tienen was alert.

Aangeslagen

Na een half uur begon de wedstrijd te kantelen. DSV verloor het initiatief en hielp met slordig spel de blauw-witten in het zadel. Stan Peters kreeg namens de thuisploeg een levensgrote kans, maar faalde.
De wegzakkende Sinttunnisse ploeg kreeg in de eerste seconden na rust direct de deksel op de neus. Justin Jacobs profiteerde van de ruimte die hij kreeg (1-2). Toen dezelfde Jacops zes minuten later met een juweel in de linkerbovenhoek gelijk maakte (2-2), leek DSV even een aangeslagen bokser, hangend in de touwen.

Enigszins tegen de verwachting in, richtte de formatie van Steef Peters zich echter op. Collectief knokkend bleven de groen-witten in de wedstrijd. Voorstopper Mattee van Benthum redde op de lijn. En Pieter Bongarts leek over uitschuifbare benen te beschikken. Op enkele cruciale momenten zat zijn voetje er steeds tussen. Het deed de wedstrijd kantelen en de bokser kwam in het laatste half uur herboren uit de touwen. Invaller Jarvi Jansen stak in de 72ste minuut de bal op Luuk Rühl die neergehaald werd. Lars Veldpaus benutte de pingel in tweede instantie, waardoor DSV onverwacht de leiding nam (2-3).

Nieuwe energie

Het bracht nieuwe energie in het team dat gezamenlijk voor een goed resultaat ging. Een magistraal passje tussen enkele spelers door van invaller Pieter Vloet zorgde voor de beslissing. Opnieuw was Luuk Rühl de koele afmaker (2-4).
De voormalige Tovenaar van de Toven, nu bewoner van het Paddenriek, nam ook de 2-5 voor zijn rekening. Hij omspeelde de keeper na een pass van Lars Veldpaus en schoot voor de vierde (!) keer de bal in de touwen. Knap! DSV toonde karakter en zag de collectief sterke prestatie beloond worden.

 

Amusementswaarde van de wedstrijd 8

Man of the match!

Luuk Rühl was met vier treffers de man of the match. Hij blijft bescheiden onder zijn bijzondere prestatie. Luuk: “Af en toe heb je van die wedstrijden dat ze er wél invliegen. Heeft ook een beetje met geluk te maken, denk ik”
De snelle spits is duidelijk over welke goal hij de mooiste vond: de tweede goal die hij in de lange hoek kopte. “Voor mij is die goal speciaal, want normaal ben ik de slechtst koppende spits van de vierde klasse. Mooi dat-ie dan er een keer met het hoofd ingaat.”

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Teun Vloet, Mattee van Benthum, Benjamin van Zanten (52. Lars Willems), Pieter Bongarts, Joppe van den Heuvel (46. Pieter Vloet), Hein Vloet, Jesper Brans (57. Jarvi Jansen), Rik Groot, Luuk Rühl en Lars Veldpaus

Scoreverloop

8. 0-1   Luuk Rühl
20. 0-2   Luuk Rühl
46. 1-2 Justin Jacops  
52. 2-2 Justin Jacops  
73. 2-3   Lars Veldpaus (penalty)
83. 2-4   Luuk Rühl
90. 2-5   Luuk Rühl

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV 1-3
06.10.2019 SES - DSV 2-2
13.10.2019 DSV - Achilles Reek 1-2
20.10.2019 SCV'58 - DSV 1-7
27.10.2019 DSV - Festilent 2-3
03.11.2019 Juliana Mill - DSV 2-5
10.11.2019 DSV - Gassel  
24.11.2019 SIOL - DSV  
01-12-2019 DSV - Toxandria