De maar liefst 300 toeschouwers waren het er roerend over eens dat DSV – Excellent geen beste wedstrijd was. Beide ploegen zitten in een neerwaartse spiraal en een overwinning zou voor veel opluchting zorgen. DSV startte zonder de geschorste Marius Peeters en Tom Arts en dus mocht Ward Brienen zijn opwachting maken. Excellent, met vijf spelers woonachtig in Sint Tunnis in de gelederen, werd teruggedrongen en mazzelde toen Marc Willems van dichtbij op de paal kopte.

In de twintigste minuut maakt Ron Wellen opzettelijk hands en de vrije trap van Laurens Willems (DSV) werd door debutant Ward Brienen in tweede instantie onhoudbaar omgezet in een doelpunt: 1-0. De tweede gele kaart in dit duel was voor Jorn Pashouwers en dat zou hem later in de wedstrijd duur komen te staan. Oploo zette nu druk en probeerde het doel van DSV onder vuur te nemen. Wim Budding, DSV-doelman, redde goed op een lage schuiver. Aan de andere kant deed Rudi van Kempen hetzelfde op een schot van Wouter Fleuren van DSV. Een subtiel balletje van Dave Suppers rolde voor Excellent langs de goede kant van de paal.
Na rust een fel spelende Oploose ploeg die op jacht ging naar de gelijkmaker. De defensie van de thuisclub, met aan het hoofd een bijna foutloos spelend Guido Gerrits, gaf echter weinig weg. Aan de andere kant kwam Wouter Fleuren een teenlengte tekort om voor DSV te kunnen scoren. Sjoerd van den Berg, Sebastiao en Jeroen Peeters zorgden voor nieuw vuur voorin bij DSV, maar opvallend was dat er voor beide doelen weinig gebeurde. In het veld werd er op het scherpst van de snede gevochten om de bal en gele kaarten konden dan ook voor beide ploegen niet uitblijven. Een strakke vrije trap van Coen Jans vloog voorlangs het doel van de thuisclub en de verdediging hield steeds opnieuw stevig opruiming. Tien minuten voor tijd ontving Jorn Pashouwers zijn tweede gele kaart en zo stond de oranje-formatie in ondertal. Toch bleef de druk op het doel van DSV aanhouden. Het leverde niets op, zodat DSV sinds november weer eens het zoet der overwinning mocht smaken: 1-0.

(Theo Aben)