Sint Anthonis – DSV verloor thuis de laatste wedstrijd van de bekerronde van Milheezer Boys (0-2) en is daarmee uitgeschakeld. Onnauwkeurigheid werd de groen-witten fataal.

[door Arie Cornelissen]

In het eerste kwart van de wedstrijd had DSV de wedstrijd een beslissende wending kunnen geven. De Sinttunnisse ploeg kwam vrij goed uit de startblokken. Luuk Rühl, die de langdurig geblesseerde Stijn van de Broek in de spits verving, gaf Jarvi Jansen een niet te missen kans. Jarvi’s inzet ging echter naast voor open goal. In de 17e minuut ging Jarvi in de herkansing. Alleen op goal afstormend lukte het niet de uitlopende keeper Nick Borsboom te verschalken . Ook Luuk Rühl miste op aangeven van Rik Groot een goede mogelijkheid. Direct hierna liet Milheezer Boys de tanden zien met twee kansen op rij. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg steeds meer grip op DSV.

Na rust zette Milheezer Boys een tandje bij en zette de Sint Tunnisse ploeg meer onder druk. Dit leidde de openingsgoal in. Twan Nooijen profiteerde van een onoplettendheid (0-1). Drie minuten later had aanvoerder Rens Peters de stand al gelijk kunnen trekken, maar de uitblinkende doelman Borsboom bleek een sta-in-de-weg.  Aan de andere kant was de ploeg uit Milheeze opnieuw gevaarlijk met een schot op de paal. DSV probeerde het wel, maar liep teveel achter zichzelf aan door slordig spel. Aanvallend konden weinig potten  worden gebroken, omdat de eindpasses vaak niet zuiver genoeg waren. Milheezer Boys toonde zich effectiever en met de 0-2 van Rob Kuenen was de wedstrijd beslist. Dat DSV drie schietkansen (in 10 seconden) vlak voor tijd niet kon verzilveren stond model voor de wedstrijd, waarin de scherpte ontbrak.

Meer wedstrijdfoto's: Scoot Shoot Fotografie

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Teun Vloet, Pieter Bongarts (60. Chris Dawud), Dion Gerrits (73. Lars Willems), Mattee van Benthum,  Rik Groot, Rens Peters, Jesper Brans, Luuk Rühl, Jarvi Jansen en Lars Veldpaus (70. Sjors Cornelissen).

Scoreverloop

47. 0-1   Twan Nooijen
85. 0-2   Rob Kuenen