Leunen – DSV bewees zich een slechte dienst door tegen laagvlieger SV Leunen te falen. De groen-witten produceerden in 90 minuten slechts één serieuze doelpoging en verloren terecht met 1-0. 

[door Arie Cornelissen]
DSV begon slap en ongeconcentreerd. Dat leidde regelmatig tot balverlies. SV Leunen gaf al snel een waarschuwing af. Bij een uitval schoot Stefan Jacobs over. Dezelfde Jacobs miste in de 13e minuut een kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Hij kwam plotseling in balbezit na een slordigheid achterin, maar zijn inzet eindigde op de lat. Dat was de tweede waarschuwing voor DSV. De dubbele wake up-call had geen effect. De groen-witten worstelden vooral met zichzelf. De passing was slecht en bleef slecht. In de 20ste minuut veerden de supporters even hoopvol op. Rens Peters bediende Jarvi Jansen die zijn poging gesmoord zag worden. Halverwege de eerste helft klopte opnieuw SV Leunen op de deur. De 18-jarige Sjoerd van de Winkel, beste speler van het veld, knalde op de kruising. De terugspringende bal kon net op tijd weggewerkt worden. De Noord-Limburgers kwamen even later alsnog verdiend op voorsprong. Na balverlies op het middenveld bereikte een snelle dieptepass Sjoerd van de Winkel die oog-in-oog met keeper Bono Barten koel bleef (1-0).

DSV speelde in de 2e helft 20 meter verder naar voren, maar wist van het optisch overwicht in de beginfase na rust niet te profiteren. In alle linies werden de DSV-ers afgetroefd door het in de duels pittiger spelende SV Leunen. Daardoor kwamen de groen-witten weinig aan voetballen toe. Bij balbezit was de Sinttunnisse ploeg te vaak te slordig en creëerde geen enkele écht uitgespeelde kans. De ingevallen Rik Groot kopte in het zijnet na een diepe vrije trap van Jesper Brans. Aanvoerder Rens Peters knalde van gif van 30 meter op de goal. De prachtige streep was echter in het midden van het doel zodat doelman Timo Litjens de kogel onschadelijk kon maken. Het waren de enige twee vermeldenswaardige acties. Door de nederlaag zakt DSV qua verliespunten naar de sub-top van de ranglijst.  

 
Man of the Match!
Om aangewezen te kunnen worden als DSV-man of the match moet een speler minimaal een ruim voldoende, zeg maar een zeven, halen. Niemand kwam daarvoor in aanmerking. Te lang bleef DSV volharden in opbouwen, waar een lange bal vaak effectiever had kunnen zijn. Zeker als je moeite hebt om in balbezit te blijven. Het contrast met de grote overwinning van vorige week was groot. Het mooie van  voetbal is dat het de volgende keer weer alles anders kan zijn. DSV ging tegen SV Leunen door de ondergrens, hopelijk gaan we volgende week door de bovengrens.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers, Jesper Brans, Jochem Koopmans, Laurens Willems, Rens Peters, Jarvi Jansen, Sjors Cornelissen, Jeroen Peeters (45. Rik Groot), Rio Groot en Ton Verhoeven (56. Joppe van den Heuvel).

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0