SINT ANTHONIS - DSV heeft het eerste nacompetitieduel tegen het bezoekende ONDO uit Heusden nipt verloren. Dankzij een tegentreffer van DSV in de slotfase is er wel degelijk nog perspectief voor de terugwedstrijd aanstaande zondag 28 mei in Heusden.

[door Theo Aben]

In het eerste kwartier zagen de talloze toeschouwers weinig opwindende momenten voor de beide doelen, of het moet de kans van Jarvi Jansen in de 4e minuut zijn geweest. Wat een schot moest zijn, werd echter een rollertje. In de 16e minuut tikte ONDO een corner net naast het doel en zeilde een boogbal van Lars Veldpaus voorbij de verste paal. Dezelfde Veldpaus zag zijn rush, gevolgd door een voorzet net niet binnengetikt worden door Jarvi Jansen. Ook Stijn van den Broek had een sterke actie, maar kwam niet tot afronding. ONDO trok zich meer terug, werd daartoe ook gedwongen, maar toonde zich solide in de verdediging. Uit een counter ontstond een corner voor de gasten. De kopbal werd afgeweerd, het daarop volgende schot werd geblokt, maar de inzet van Rudi Nijssen verdween in de benedenhoek van het doel: 0-1. DSV drong aan en zette de defensie van Heusden tot aan het rustsignaal onder druk.

In de eerste tien minuten van de tweede helft liet de weer krachtig spelende Rens Peters zich zien. Eerst schoot hij snoeihard langs de paal en even later tikte hij een vrije trap net langs de verkeerde kant van de andere paal. DSV had nu een sterke fase met dominant voetbal. Waar bleef echter het verdiende doelpunt? Bijna hielp de tegenstander door een aanval van DSV via de kruising tot corner te verwerken. In de 70e minuut had de beslissing al kunnen vallen, want bij een riante kopkans viel de bal niet in het doel, maar in de schoot van doelman Bono Barten van DSV. Diezelfde keeper greep opnieuw goed in door een inzet met beide benen te blokkeren. DSV bleef druk zetten, ook via hoge voorzetten. Keeper Luuk van den Boer bleek in de lucht niet te kloppen en had alles klemvast. Bovendien ging het venijnige schot van Lars Veldpaus net voorlangs. “Dadelijk valt de goal aan de andere kant”, sprak de aanhang van DSV. Aldus geschiedde via een kopbal van Thijs Haasen: 0-2. In de extra tijd kopte Sjors Cornelissen een corner door naar de geheel vrijstaande Jeroen Peeters die de verdiende tegentreffer op het scorebord zette: 1-2.

ONDO greep echter de volle winst door twee van de spaarzame kansen koel te nutten en zich daarmee efficiënter toonde dan DSV dat overigens terug mag kijken op een sterke wedstrijd.
Wordt aanstaande zondag 28 mei vervolgd op sportpark ‘De Heikamp’ in Heusden.