Sint Anthonis – DSV moest het afleggen tegen Festilent dat met Pepijn Schonenberg een absolute uitblinker in huis had. De ploeg uit Zeeland was zowel technisch als qua beweeglijkheid de beter voetballende ploeg.

[door Arie Cornelissen]

DSV nam brutaal de leiding in de vierde minuut. Een mooie pass bereikte Luuk Rühl die met links de bal hoog in de touwen joeg (1-0). Festilent rechtte direct de rug, wat resulteerde in een paar kleine kansjes voor Pepijn Schonenberg. Ook Chiel Noijen liet zich nadrukkelijk zien. De beweeglijke nummer 20 dook overal op en maakte het samen met zijn maat Schonenberg de thuisploeg lastig. Doelman Rens van Tienen hield zijn ploeg lang op de been. Zo hield hij linksback Niels Schonenberg van een treffer af. Toch was DSV niet kansloos. Er waren meerdere momenten in de wedstrijd dat de groen-witten even hun tanden lieten zien. Na een half uur had Rik Groot de bal voor het intikken na een mooie solo van Luuk Rühl, maar de middenvelder schoot te zacht om keeper Frank Baas te verrassen. Opnieuw was het Luuk Rühl die vlak voor rust met een versnelling voor gevaar zorgde, zijn voorzet ging voorlangs.

Knal op de lat

Direct na rust was er een cruciaal moment. Middenvelder Joppe van den Heuvel pegelde van grote afstand op de lat, nét geen 2-0. En één minuut later lag de bal aan de andere kant er wél in. De ongrijpbare Pepijn Schonenberg glipte gemakkelijk langs een tegenstander en vond Joeri Cuppen. De verdiende gelijkmaker. Festilent liet zien goed te kunnen voetballen. Lange tijd kwam DSV er amper aan te pas. Na een uur maakte Festilent het verschil. Pepijn Schonenberg profiteerde van slordig balverlies -een euvel waar de Sinttunnisse ploeg veel last van had- en rondde beheerst af in de linker hoek (1-2). Aangezien de meeste ‘tweede ballen ‘ voor de Zeelanders waren, kreeg DSV geen grip meer.  Halverwege de tweede helft vergrootte Festilent de voorsprong. Pepijn Schonenberg, een talentvolle voetballer, onderschepte een slordige pass, stak in no time met zevenmijlslaarzen een half veld over en verschalkte opnieuw Rens van Tienen (1-3).

DSV gaf zich niet gewonnen en zette een mini-offensief in. Luuk Rühl bracht de spanning in de 71ste minuut terug. Hij omspeelde keeper Frank Baas knap (2-3). Het was te weinig om Festilent echt in de problemen te brengen. De blauw-witten lieten zien over drie á vier goede voetballers te beschikken die het verschil kunnen maken. Na bijna een kwart van de competitie staat DSV op een negende plaats.

Foto's van de wedstrijd DSV 1 - Festilent 1 zijn te zien op www.scootshootfotografie.nl
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!

Luuk Rühl had vorige week moeite met scoren, maar revancheerde zich goed met twee goals en een aantal dreigende acties. Luuk: “Het is altijd weer fijn om het net te vinden. Maar ik win liever met 7-1 zonder een doelpunt te maken, net als vorige week, dan dat we verliezen.” Luuk vond dat zijn ploeg verdiend verloren had. “Festilent was rustiger aan de bal en had meer voetballend vermogen. Wij konden ons er niet onderuit voetballen.”

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Lars Willems, Mattee van Benthum, Pieter Bongarts , Teun Vloet,  Joppe van den Heuvel (67. Jesper Brans), Rik Groot,  Benjamin van Zanten (46. Hein Vloet), Jarvi Jansen (77. Willem Jans),  Luuk Rühl en Lars Veldpaus

Scoreverloop

4. 1-0 Luuk Rühl  
47. 1-1   Joeri Cuppen
62. 1-2   Pepijn Schonenberg
67. 1-3   Pepijn Schonenberg
71. 2-3 Luuk Rühl  

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV 1-3
06.10.2019 SES - DSV 2-2
13.10.2019 DSV - Achilles Reek 1-2
20.10.2019 SCV'58 - DSV 1-7
27.10.2019 DSV - Festilent 2-3
03.11.2019 Juliana Mill - DSV  
10.11.2019 DSV - Gassel  
24.11.2019 SIOL - DSV