Aanvankelijk leek het er niet op dat er voor DSV iets te halen viel in Sint Agatha. De eerste twintig minuten waren voor de koploper die vlot combinerend op het doel van de gasten afging. Er ontstonden enkele gevaarlijke situaties in het strafschopgebied, maar echte doelrijpe kansen zag het publiek niet. Kort kon DSV zich wat vrijmaken en wat doelpogingen forceren, totdat VCA het heft weer in handen nam.
Juist in die fase, na een half uur spelen, kreeg Rob Brienen een dot van een kans. Doelman Mark Scheffler was al gepasseerd en er restte alleen nog een gapende doelmond.
De bal rolde echter voorlangs!
Naar de rust toe drong de thuisclub stevig aan en keeper Martijn Hariri van DSV moest tot twee keer toe een bal onder de lat weghalen.
In de laatste speelminuut van het eerste deel leek VCA echt te gaan scoren, want na een corner ontstond er een bloedstollende situatie waarbij Stijn Fleuren op de doellijn redding moest brengen. Zodoende werd de ruststand toch 0-0.
Alwin Willems kwam na rust in het veld en hij drukte nadrukkelijk een stempel op het verloop van de wedstrijd.
Na een uur spelen belandde een pass van Guido Gerrits bij Tom Arts die nagenoeg ongehinderd op het doel af mocht gaan. Zijn schuiver in de benedenhoek betekende 0-1.
Merkwaardig genoeg had de koploper, veel ervaren spelers en fysiek sterker, geen antwoord op deze achterstand. De 0-2, met name voor Rob Brienen, was veel dichterbij dan de gelijkmaker. De handige Alwin Willems was een plaag voor de verdediging van de thuisclub die in aanvallend opzicht steeds niet verder kwam dan de rand van het zestien metergebied. Een corner zat er zelfs niet in. De verdediging van DSV, met weer een sterk optreden van Thomas Paters, stond als een huis.
Ondertussen ontstond er steeds meer ruimte voor de aanvallers van DSV. Laurens Willems (ook DSV heeft een goeie kleedkamer) verving de moegestreden Jeroen Peeters en bediende in de 85e minuut Alwin Willems op maat. De A-junior bleef koel: 0-2.
Dan toch nog een kort moment van opwinding.
Een botsing tussen doelman Hariri en een aanvaller van de thuisclub gaf Coen Werts de gelegenheid om vanaf de penaltystip de 1-2 te scoren
DSV trok zich terug in de doelmond en wist een corner en een vrije trap weg te werken, waardoor de volle winst een feit was.
Zondag a.s. is DSV vrij en op 29 november komt De Zwaluw (Oeffelt) naar “De Laan” , waarmee de eerste competitieronde een feit is.