Vanaf de eerste minuut zette DSV de toon en toonde zich in alle opzichten de betere ploeg. Achteraf bleek dat negentig minuten lang zo te zijn. Thuisclub Siol kon de hoge verwachtingen, gekoppeld aan de stand op de ranglijst, niet waar maken en dan blijft het altijd de vraag of dat helemaal de verdienste van DSV was.

De gasten domineerden, terwijl de thuisclub zich moest beperken tot een tweetal schoten op het doel van Martijn Hariri.

In de 20e minuut sloeg de vlam in de pan.

Een overtreding van Niek Jacobs (Siol) op Jeroen Brienen werd wel erg zwaar bestraft met een rode kaart, waar geel op zijn plaats zou zijn geweest.

Marc Willems schoot de vrije trap vervolgens onberispelijk in de benedenhoek: 0-1.

De tien spelers van de thuisclub moesten10 minuten later opnieuw een tegentreffer incasseren, omdat Rob Brienen het laatste zetje gaf na opnieuw een vrije trap die eigenlijk in de muur smoorde: 0-2.

Scheidsrechter Reijnders ging niet in op het appèl voor buitenspel.

Vervolgens een serie hele kansen voor DSV en enkele halve kansen voor Siol.

Op slag van rust schoot de thuisclub tot twee keer toe snoeihard rakelings over.

Er kwam na de thee geen tot de tanden toe gewapend Siol uit de kleedkamer, zodat Rob Brienen na 2 minten spelen alweer het net wist te vinden: 0-3.

Daarna was er eigenlijk geen sprake meer van een wedstrijd.

Katwijk met 10 man, 0-3 achter en als er een gele kaart viel was die ook voor een oranjehemd.

DSV gaf geen krimp en er viel dan ook geen enkele kans te noteren voor de thuisclub.

Enkele goede pogingen van afstand troffen ook geen doel.

Voorin was er natuurlijk veel ruimte voor DSV, maar het vierde doelpunt kwam voort uit een corner van Jeroen Peeters: Stef van Asten kopte vallend raak: 0-4.

A-speler Alwin Willems was ondertussen in het veld gekomen voor Rob Brienen en ook hij wist vlak voor tijd het net te vinden, doordat hij de bal na een uitgespeelde aanval in het lege doel wist te plaatsen: 0-5.

De marge had nog groter kunnen zijn, maar DSV, inclusief trainer Jan Schaap verliet met een glimlach sportpark “De Groenendijkse Kampen”.