De dames van DSV hebben hun vijfde overwinning geboekt in de competitie. Hapse Boys Vr2 werd uiteindelijk met duidelijke cijfers verslagen; 5-1.

De wedstrijd ging vanaf het eerste fluitsignaal tegen elkaar op. Beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder en speelde zich het spel vooral op het middenveld af. Aan beide zijden kwamen wat kleine kansen. Een enkele keer greep keepster Marly Scheepers goed in, aan de andere zijde stond de keepster uit Haps haar mannetje of kwam de laatste pass net niet aan.

Na een kleine 20 minuten spelen begonnen de dames het overwicht op het veld te krijgen. Er kwamen enkele mooie combinaties op het middenveld, waarna mogelijkheden kwamen voor Michelle Verschuuren en Janne Veldpaus. Hun schoten misten echter precisie. Na 26 minuten spelen was het wel raak. Via een mooie combinatie op het middenveld via wederom Michelle Verschuren, Nadine van Hoof en de uit de spits gezakte Janne Veldpaus kreeg Martje Barten de bal een meter of 20 van het doel. Haar schot, hoog in het doel, betekende de 1-0 voorsprong. Hierna zette de dames even aan, waarna het opeens snel ging. Allereerst zette Michelle Verschuuren met een mooie pass Martje Barten vrij voor doel. Echter werd deze mogelijkheid ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. In de 30ste minuut dacht laatste vrouw Janne Goossens de bal te steken tussen de verdediging door op een van de spitsen. Echter haar bal, van een meter of 30, werd compleet verkeerd beoordeeld door de keepster en viel pardoes in het doel; 2-0. Hierna bleven de kansen wel komen, al kwam de tegenstander er ook af en toe goed uit. Keepster Marly was een grote sta-in-de-weg voor de dames uit Haps. Vlak voor rust viel binnen drie minuten de definitieve beslissing in de wedstrijd. Eerst werd in de 41ste minuut een scherpe voorzet gegeven vanaf de linker flank. De keepster leek aanvankelijk de bal te kunnen pakken, maar liet los. De losgelaten bal viel voor de voeten van Janne Veldpaus welke het gegeven cadeautje simpel uitpakte en binnenprikte; 3-0. Direct na de goal kwamen de dames uit Haps er aan de rechter zijde door en leek de spits 1 op 1 op keepster Marly Scheepers te staan. Met gevaar voor eigen leven dook zij op de voorzet en pakte Marly de voorzet voor de voeten van de spits, waarna zij even lelijk in botsing kwamen. Gelukkig viel de schade mee. Direct hierna was het aan de andere zijde gelijk weer raak. Na een combinatie kreeg Lidewij Klaarenbeek de mogelijkheid om af te werken op doel en faalde niet. Haar doelpunt in de 44ste minuut betekende de 4-0 ruststand.

Met deze voorsprong zijn er in de rust enkele wissels doorgevoerd en mochten ook twee meiden van DSV MO-17, Yara en Eef, hun opwachting maken. In de tweede helft werd er doorwisseld, zodat iedereen voldoende aan spelen toe kwam. Hierdoor kwamen ook speelsters op voor hen vreemde posities te staan. Na rust pakten de dames de draad van de eerste helft al snel weer op. In de 50ste minuut tekende MO-17-speelster Eef, na een voorzet van de rechterkant, met het hoofd voor 5-0. Hierna ging het tempo terug en werd de wedstrijd uitgevoetbald. In de 56ste minuut mocht de tegenstander nog iets terug doen (5-1), maar in de problemen kwamen de dames niet. Op een enkele kans na, aan beide zijden, was het positie- en combinatiespel van DSV Vr1 bij vlagen mooi om naar te kijken. Het werd af en toe wat fysieker, kwamen wat meer overtredingen, maar het voorkwam niet dat de wedstrijd langzaam doodbloedde.

Zonder zelf echt goed te voetballen toch weer een knappe overwinning. Terwijl bij de dames twee speelsters van mo-17 waren toegevoegd, had de tegenstander op haar beurt 4 dames van, het nog ongeslagen en een klasse hoger spelende, Hapse Boys Vr1 toegevoegd. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, bij vlagen zakten de vrouwen ook in. Weer drie punten op zak, waardoor de tweede plek behouden blijft. Koploper De Zwaluw is nog in het zicht, terwijl naar onderen toe op de meeste ploegen langzaam maar zeker een gaatje is geslagen.

Komend weekend volgt een uitwedstrijd naar de dames van Heijen, de nummer 4 op de ranglijst. In het bekertoernooi werd hier nog gelijk tegen gespeeld (2-2) en het belooft dus een topper te worden. Om 12.45 uur word er afgetrapt op het sportpark in Heijen.