De kop is eraf, de competitie is aan de gang. Na een goede bekercampagne mochten de DSV vrouwen hun eerste wedstrijd van de competitie gaan spelen tegen De Zwaluw uit Oeffelt. 

Helaas kende de competitiestart een ander verloop dan we hadden gehoopt. De Zwaluw, een tegenstander die de DSV vrouwen de laatste jaren al vaker tegen kwam, speelde in dezelfde samenstelling als afgelopen jaar. DSV trad deze zonnige zondag aan met een heel jong team, en dat merk je in grote fases van de wedstrijd. De Zwaluw speelde vanaf het begin met veel zelfvertrouwen, de DSV vrouwen hadden de eerste 25 minuten van de wedstrijd moeite om de aanvallers en opkomende middenvelders vooral fysiek de baas te blijven, al resulteerde dit niet direct in grote kansen voor de bezoekende ploeg. Toch moest DSV na 7 minuten het eerste tegendoelpunt incasseren. Een scrimmage voor het doel van DSV leek te worden opgelost, echter kreeg DSV de bal niet weggewerkt. Van dichtbij schoof De Zwaluw de bal in het net (0-1). Na 25 minuten kreeg DSV meer grip op de wedstrijd. Er werd met meer rust en vertrouwen gespeeld en dat resulteerde in beter spel. In deze fase kreeg DSV meerdere mogelijkheden, echter was de keeper van de Zwaluw telkens de winnaar. In deze periode had DSV achteraf gezien de grootste kans om de wedstrijd om te draaien.
De tweede helft was voor de club uit Oeffelt. De behendige aanval zorgde ervoor dat DSV wankelde. Na 10 minuten in de tweede helft kon de Zwaluw hun tweede treffer noteren. De moedig keepende Maud (ingevallen voor Marie) had geen antwoord op het schot van de spits van de Zwaluw (0-2). DSV speelde onrustig in het vervolg van de tweede helft. Teveel hoge ballen, te weinig combinaties. In de 20e minuut van de 2e helft redde Maud eerst nog, maar was ze in de rebound kansloos (0-3). Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd noteerde De Zwaluw ook een vierde treffer door identiek aan de 0-3 ongehinderd vanuit de zijkant op te komen en voor te geven. De bal werd ook nu weer, in twee instanties achter de keepster van DSV geschoten. De Zwaluw wint verdient, maar voor DSV wel een valse start van de competitie. We zullen de volgende wedstrijd vanaf het begin beter voor de dag moeten komen en in fases dat we minder zijn, zakelijker moeten worden. Echter, mogen we ook beseffen dat we met een hele jonge ploeg spelen (15 tot 22 jaar) en dat we allemaal nog veel beter kunnen. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Estria. We hopen dat jullie ons dan weer komen aanmoedigen.