Sint Anthonis – DSV maakte korte metten met DEV Arcen. Al na een half uur was de wedstrijd gespeeld. De laagvlieger werd uiteindelijk op een 8-2 nederlaag getracteerd. Jarvi Jansen had met zijn hattrick een belangrijk aandeel in de score.

[door Arie Cornelissen]

De sneeuw was amper in het gras weggesmolten of DSV had de leiding al te pakken. Jeroen Peeters knalde vanaf links op de goal. Jarvi Jansen profiteerde attent van de halve redding van doelman Bram Wennekers (1-0). Twee minuten later had Stijn van den Broek de kans om de stand te verdubbelen, maar hij kon de pass van Joppe van den Heuvel niet verzilveren. Ook in de 20ste minuut had de blonde spits na een fraaie één-twee met Rio Groot een goede kans, maar hij wist de doelman niet te verschalken. Het was opnieuw Jarvi Jansen die het net wist te vinden. Joppe van den Heuvel bracht de ‘sierlijke spijker’ met een steekpass in stelling Jarvi schoot beheerst raak (2-0). DEV Arcen stribbelde even tegen na concentratieverlies in de achterhoede. Dieuwe Geurts schoot echter rakelings naast. De DSV-supporters konden in de 27ste minuut al in de relaxmodus. Jochem Koopmans schoot een vrije trap met precisie langs de muur. De bal was niet eens scherp in de hoek maar doelman Wennekers hielp een handje mee (3-0). De actieve Jeroen Peeters was ontketend, trok gaten, leek deze middag onvermoeibaar en was belangrijk voor de ploeg. En Arcen, Arcen liet het allemaal gebeuren. Het was kat tegen muis. De 4-0 van Jeroen Peeters uit een voorzet van Stijn van den Broek was dan ook ‘logisch’. Arcen scoorde nog voor rust uit een corner tegen (Edvin Besic), maar iedereen wist toen al: de drie punten zitten in de knip.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Jarvi Jansen maakte de hattrick vol toen Jeroen Peeters knap het overzicht hield en onzelfzuchtig de kans bood aan Jarvi (5-1). Het doelpuntenfestijn hield niet op, want even later gaf Rio Groot een steekbal op Jeroen Peeters, die met zijn derde assist van de dag vervolgens Stijn van den Broek in staat stelde de trekker over te halen (6-1). Halverwege de tweede helft deed ook aanvoerder Rens Peters een duit in het zakje. Hij rondde met het hoofd een mooie combinatie van Joppe van den Heuvel en linksback Laurens Willems knap af. Coach Steef Peters had alle gelegenheid om wisselspelers in te brengen, de 18-jarige Lars Willems maakte zijn debuut. En invaller Ton Verhoeven bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. Hij rondde een prachtige aanval via de ‘schijven’ Jarvi Jansen en Rens Peters vakkundig af (8-1). Het slotakkoord was voor DEV Arcen (Edvin Besic, 8-2).

 

 
Man of the Match!
DSV-aanvaller Jarvi Jansen was het goudhaantje met drie goals. Jarvi is uitstekend teruggekomen van zijn blessureleed en koppelt na de winterstop creativiteit aan aggressiever spel. Dit betaalde zich uitstekend uit. De ook aanwezige moeder Trudy vermoedde dat de mooie hattrick ook zijn basis had in de die ochtend door Jarvi genuttigde stevige balkenbrei. Het geheime recept?
Het was lang geleden dat op De Laan een telraam nodig was om de score bij te houden. De monsteruitslag was een verdienste van het collectief sterke DSV, al gaf Arcen wel heel erg veel ruimte wel in alle linies. De geel-groenen lieten geen moment zien zich uit de degradatiezone te willen vechten. Als ze al een keer balbezit hadden, werd de bal zonder enig doel zomaar vooruit geknald.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers (73. Lars Willems), Jesper Brans (31. Sjors Cornelissen), Jochem Koopmans, Laurens Willems, Rens Peters, Jarvi Jansen, Rio Groot, Stijn van den Broek (54. Ton Verhoeven), Joppe van den Heuvel en Jeroen Peeters

Wedstrijdfoto's: zie www.scootshootfotografie.nl/wedstrijdfotos-dsv/
 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4- 2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2