LANDHORST – DSV is de bekercompetitie overtuigend begonnen met een walk over tegen Menos. In Landhorst won de Sinttunnisse ploeg met 0-9.

[door Arie Cornelissen]

Voor rust zat DSV al op rozen. In het eerste kwartier bood het gehandicapte Menos (aantal basisspelers was afwezig) nog enige weerstand. Daarna was het een ongelijke strijd. In de 25ste minuut opende Stijn van den Broek de score, nadat de groen-witten al diverse kansen om zeep hadden geholpen. De eerste helft werd afgesloten met een niet geflatteerde 0-4 voorsprong.

Na rust kwam Menos amper nog over de middellijn. DSV liet de bal lekker rondgaan. De Sinttunnisse ploeg kreeg alle ruimte en bouwde de voorsprong uit. De magische tiende treffer kwam net niet op het telraam. Maar daar maalde verder niemand om in de wedstrijd die maar geen wedstrijd wilde worden.  De negende en laatste goal van Rik Groot, was de mooiste: een pegel van 20 meter in de bovenhoek met zijn linker.

Volgende week speelt DSV tegen de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Excellent, dat haar eerste bekerwedstrijd verloor van Milheezer Boys.

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Teun Vloet (46. Rens Peters), Chris Dawud (60. Dion Gerrits), Mattee van Benthum, Lars Willems, Sjors Cornelissen, Jesper Brans (46. Lars Veldpaus), Rik Groot, Luuk Rühl, Stijn van den Broek en Jarvi Jansen

Scoreverloop

25. 0-1   Stijn van den Broek
35. 0-2   Sjors Cornelissen
41. 0-3   Jarvi Jansen
44. 0-4   Luuk Rühl
53. 0-5   Lars Veldpaus (pen.)
57. 0-6   Stijn van den Broek
63. 0-7   Dion Gerrits
83. 0-8   Lars Veldpaus
89. 0-9   Rik Groot