Het duel tussen DSV en De Zwaluw uit Oeffelt was van een bijzonder matig niveau. Het was en bleef rommelig op sportpark “De Laan” met een iets betere tweede dan eerste helft.

Al in de tweede minuut ontving Jeroen Brienen van DSV een gele kaart voor een normale overtreding en leek de arbitragetoon gezet.

De gasten kwamen het eerst voor het doel middels een tweetal kansjes.

Van begin af aan werd er slordig gevoetbald en stond het publiek te wachten op combinatievoetbal.

Dat kwam niet en ook kansen vielen er weinig te noteren.

De kopbal van Rob Brienen na een pass van Stef van Asten was fraai, maar de redding van doelman Coen Verstelle van De Zwaluw ook.

Doelman Martijn Hariri van DSV zag een stuitend schot voorlangs zijn doel gaan.

Het duel sukkelde zonder hoogtepunten naar het rustsignaal, vooral ook doordat de corners van DSV geen gevaar opleverden.

Na de thee keerde Guido Gerrits wegens een blessure niet meer terug. Zijn vervanger was Wouter Fleuren en onmiddellijk was er een mooie kans voor Jeroen Brienen, maar zijn inzet ging voorlangs.

Scheidsrechter Hartstaffe kreeg last van een blessure en legde het spel vijf minuten stil. Na behandeling kon hij toch verder fluiten.

De toonzetting was blijkbaar veranderd, want hij vergat de rode kaart te trekken toen David Adriaans van achteren onderuit werd gehaald.

De thuisclub kreeg iets meer grip op de wedstrijd en in de 65e minuut wist Tom Arts een voorzet van Marc Willems te verzilveren: 1-0.

Invaller Dave Suppers had de 2-0 voor het intikken, maar de bal verdween naast het doel.

DSV kreeg nog meer controle en een tweede doelpunt hing in de lucht.

Die goal viel niet en De Zwaluw drong fel aan.

De doelman van de thuisclub moest in blessuretijd vervangen worden door Budy van Sambeek. De daaropvolgende corner van de gasten werd opgepikt door David Adriaans wiens rush over de lengte van het veld net geen doelpunt opleverde, zodat het bij 1-0 bleef.