In een lusteloze partij voetbal verloor DSV in de thuiswedstrijd tegen Heijen opnieuw terrein op koploper Vianen Vooruit. Met het drietal geschorste spelers Guido Gerrits, Dave Suppers en Tom Arts langs de lijn, was er een basisplaats voor Laurens Willems en Alwin Willems.
De gasten kregen al in de tweede minuut een dot van een kans die jammerlijk gemist werd.
Alwin Willems kwam vijf minuten later een teenlengte tekort om te score voor DSV te openen en zijn neef Laurens raakte via een vrije trap de lat. Na ruim een kwartier spelen moest keeper Marco Lamers van Heijen zich laten vervangen door Dennis van Beek die pas na tien minuten de eerste bal kreeg te verwerken. Hij zag wel
een schot van één van zijn aanvallers bij DSV op de paal uiteen spatten.
Het duel speelde zich in een gezapig tempo naar het rustsignaal toe met DSV meer in de aanval en met de beste kansen voor de gasten.
Gelijk na rust een hectische situatie voor het doel van DSV die uiteindelijk leidde tot een intikker van Dirk Kropman: 0-1.
Zo’n tien minuten later bracht Stef van Asten de stand weer in evenwicht voor DSV door de bal na een vrije trap van Marc Willems over de doellijn te werken: 1-1.
Een goede actie van invaller Merijn Jacobs leidde tot een doelpunt van Jeroen Peeters, maar scheidsrechter Grens nam het incorrecte vlagsignaal van zijn assistent zo maar over en dus ging het feest niet door!
Invaller doelman Van Beek van Heijen kreeg steeds meer werk te verzetten en een tweede doelpunt voor DSV hing in de lucht. De scherpte ontbrak echter voorin bij de thuisclub en het aantal misverstanden bij de aanvalsopzetten was niet van de lucht.
Pal voor tijd brak Thom Francissen van de gasten zomaar door de defensie van DSV heen en zijn puntertje verdween in de verre hoek: 1-2.
Het wanhoopsoffensief van DSV leverde wel gevaar, maar geen doelpunten op, zodat deze fraaie voetbalmiddag niets opleverde.
Zondag speelt DSV opnieuw thuis. Tegenstander is dan VCA en inzet is de strijd om de tweede plaats.