DSV Zaterdagveteranen laten monsterscore lopen....
 
Op de koude zaterdagmiddag van 22 april werd er van de DSV Zaterdagveteranen verwacht dat ze zouden aantreden tegen de veteranen van Vianen Vooruit in Vianen.
 
Het leek erop dat we wederom ietwat krap in de spelers zouden zitten, zodat met name het vlaggen een probleem zou kunnen vormen. Echter gezien het feit dat Ferry zijn roots in Vianen liggen, werd Ferry al snel bereid gevonden om als vlaggenist op te treden in deze wedstrijd. Op de valreep kregen we ook nog het bericht dat Ron Engels het team zou komen versterken, waardoor we toch met voldoende spelers en een vlagger naar Vianen konden afreizen.
 Aangekomen bij de zeer fraaie Vianense accommodatie werd er snel omgekleed, een warming-upje gedraaid en geklaagd over de kou en de harde wind.
 
Aangezien we nog niet vaak tegen de veteranen van Vianen gespeeld hadden, wisten we niet goed wat we hiervan zouden moeten verwachten. Er werd dan ook wat afwachtend begonnen, maar het leek alsof Vianen dezelfde insteek had gekozen. Hierdoor speelden de eerste 5 minuten zich met name op het middenveld af. Echter werd het toch al redelijk snel duidelijk dat Vianen geen topteam had en begon DSV hun kans te ruiken. Ondanks dat het middenveld en de voorhoede van Sinttunnis meer dan voldoende snelheid in huis had, werd er toch veel de korte combinatie gezocht in plaats van de lange bal. Dat leek ook de goede insteek, omdat er langzaamaan toch wat kansjes werden gecreerd.
 
Doordat Vianen niet veel mensen in hun voorhoede erg scherp liet staan, was het ook gemakkelijk om druk te zetten richting het doel van Vianen. Na een aantal kansen van oa. Gijs, Eric, Ron, Hans en John, werd het in een keer wel duidelijk waar Vianen het van moest hebben. Ze waren toch goed in staat om te combineren op het middenveld, om vervolgens de scherp staande buitenspelers op snelheid weg te sturen. Echter hadden de Vianennaren niet gerekend met de scherp vlaggende Ferry, die enkele malen alert vlaggend de scheidsrechter wees op het buitenspel van mn. de linksbuiten van Vianen. Hierdoor onstonden toch een paar gevaarlijke momentjes voor de goal van DSV, waar Mark toch erg goed ingreep om een doelpunt te voorkomen.
Tot op een gegeven moment ongeveer halverwege de eerste helft waarop 3 Vianen spelers over de hele voorste linie diep gingen en de buitenspelval van Sinttunnis zich opende. Ferry vlagde terecht, echter vond de scheidsrechter dat er toch doorgespeeld kon worden. Hierdoor kon de linkerspits van Vianen er met de bal vandoor en probeerde keeper Mark uit te spelen. Deze had zoveel vertrouwen in zijn skills als penalty killer, dat hij de speler van Vianen professioneel naar de grond werkte, waardoor de scheidsrechter geen ander keuze had, dan de bal op de stip te leggen. Een flinke domper voor DSV. Echter werd penalty met een katachtige duik, fenomenaal gestopt door Mark, waardoor de stand 0-0 bleef.
 
Dit leek een extra boost te geven aan DSV. Er werd meer en meer druk gezet op de goal van Vianen.
Dit resulteerde uiteindelijk in een goal van Gijs die na een aanval over veel schijven en her en der wat gerommel, de bal hoog in het net van Vianen schoot: 1-0.
Na dit doelpunt waren zowel Vianen als Sinttunnis nog wel een aantal keren dreigend, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord.
 
De tweede helft kan veel eenvoudiger beschreven worden: eenrichtingsverkeer richting het doel van Vianen. Kans na kans werd gecreerd, in dit geval niet door kort combinatievoetbal, zoals in de eerste helft, maar juist door gebruik te maken van de snelheid van Gijs, Eric, Ron, Aad en John.
Echter geen van deze kansen werd verzilverd. Dat betekende dat slechts één tegendoelpunt Vianen weer in de wedstrijd zou kunnen brengen, echter was Vianen niet bij machte om kansen te creeren. Als Vianen al richting het doel van Sinttunnis dreigde op te rukken, stond de verdediging strak opgesteld om het gevaar meteen te neutraliseren.
Een vrije trap van Maarten werd door de keeper nog net over de lat getikt en dat gold voor meer kansen van Sinttunnis: de keeper van Vianen zat overal goed bij.
Al met al werd er niet meer gescoord, ondanks het krachtsverschil. Eindstand: 1-0.
 
Deze wedstrijd past dus helemaal in de geweldige reeks die de DSV zaterdagveteranen neer aan het zetten is. Na de winterstop werd slechts 1x verloren en 1x gelijk gespeeld, de overige wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Laten we hopen dat we volgende week deze reeks weer voort zetten!