Het is DSV’s jongste meiden-team al in de eerste competitiewedstrijd dit seizoen gelukt om flink uit te halen. Vianen Vooruit E3M kon op geen enkele manier partij bieden aan de gedreven DSV-selectie. Met uitzondering van Manon vertrokken we rond 8.30 uur richting Vianen. Daar werden we al “welkom” geheten door de plaatselijke troepen die al geheel in tenue klaar stonden.
Kleedhok 1 (uiteraard) was voor ons gereserveerd. Voordat de leider naar de kantine vertrok, werd de opstelling bekend gemaakt. Dit werd veelal op gevoel gedaan omdat er nog geen enkele wedstrijd gespeeld was met het team compleet. Eenmaal de eerste koffie op, kwamen de 7 groen-witte godinnen het veld op. Eerst nog snel een warming-up instuderen voordat we daadwerkelijk aan de bak mochten.
Yara op doel, Fleur, Maud en Amber achterin, Nadine, Janne en Karlijn in de voorste linie. Nou, laat horen de fluit.
Vol adrenaline konden we dan eindelijk van start. Na meteen al te domineren, moesten we toch al na enkele minuten toezien hoe de plaatselijke Vooruit de leiding nam: 1-0. Dit zagen we als gelukstreffer. Niets aan de hand. Nu begon het pas echt.
Vanaf de daaropvolgende aftrap ging het alleen nog maar richting het doel van de Vianen-keepster. Zij moet niet hebben geweten waar al dat geweld vandaan kwam.
Na een ingestudeerde aanval via Janne op links, kon Karlijn met inzet de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Voordat de Vianen-dames eindelijk aan de thee mochten, hadden ze er al weer 2 om de oren, beide door Karlijn en de eerste hattrick was een feit: 1-3.

Na de pauze was er door de tegenstander gewisseld van keeper. Ook dit mocht niet baten.
De ene mooie aktie na de andere werd gedemonstreerd door onze dames. Het was voor de meegereisde supporters een lust voor het oog. Niet voor de plaatselijke aanhang. Die zagen hun meiden afgetroefd worden op alle denkbare fronten. Terwijl de Sinttunnisse verdediging geen krimp gaf werd er voorin volop gescoord. Met treffers vanaf 15 meter tot doelpunten uit het boekje. Met inmiddels 1-7 mocht Karlijn vandaag haar 2e hattrick noteren. En nog voordat de scheids het voor de thuisploeg het verlossende eindsignaal gaf, kon ook Janne haar doelpuntje meepikken: 1-8

Hartstikke goed gespeeld meiden. Het resultaat van 5 trainingen was vandaag reeds te zien.
Met volgende keer Manon erbij, gaan we de competitie veelbelovend tegemoet.

26 september as. spelen we onze eerste thuis-wedstrijd. Dan komen de Olympia-meiden uit Boxmeer naar Sinttunnis. Komt dat zien!

De coach