Afgelopen zaterdag traden de mannen van de E1 aan in het “Jo Hendriks E & F toernooi” te Vierlingsbeek. ’s Morgens hadden de jongens van DSV-F1, F2 en F3 al het nodige “zilver” verdiend, en ’s middags was het de beurt aan de E-troepen, te weten DSV E5, E6 en dus ook het vaandel-team. In een groots opgezet toernooi met maar liefst 40 E-teams, verdeeld over 8 -in kwaliteit oplopende- poules, kwamen onze E1-mannen uit in de zwaarste poule: poule 1. Met teams als Olympia E1, Nulandia E1, RKSV Melderslo E1 en de plaatselijk Volharding E1 moest de strijd worden aangegaan om de grootste bokaal.


Onze openings-wedstrijd was tegen de jongens uit Boxmeer. Deze kenden we nog uit de competitie die we enkele weken geleden op Boxmeers grondgebied oprolden met maar liefst 8-1. Dus deze pot konden we zien als een warming-up voor het toernooi. Maar de blauw-witten dachten hier anders over en waren van begin af aan uit op revanche. Met een strakke schuiver van invaller Ysbrand werd de wedstrijd dan ook maar magertjes met 1-0 gewonnen.
De volgende opponent kwam uit Melderslo. Van deze Limburgse formatie hadden we nog nooit gehoord, laat staan iets gezien. Dat dit een titel-kandidaat was, werd snel duidelijk tijdens de wedstrijd. Met flitsende combinaties van de grotendeels fysiek sterke jongens, hadden onze groen-witten er de handen meer dan vol aan. Door een -op commando- gegeven penalty door de niet al te sterk fluitende arbiter, kwam er toch een positieve wending in de wedstrijd. Althans, daar gingen we vanuit. Maar de slap ingeschoten strafschop van Benjamin werd moeiteloos door de keeper gestopt. Eindstand 0-0.
Wedstrijd 3 was tegen de geel/zwarten uit Nuland. Ook hierin speelden ferme knapen. Maar ondanks de lengte van deze jongens, kon Teun toch de 1-0 inkoppen. Dit was na 17.5 minuten voetbal ook de eindstand. Samen met Melderslo waren we met allebei 7 punten nog in de race voor het “kampioensschap”.
De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen de jongens uit Vierlingsbeek. Niet alleen jongens, de captain was een meisje die haar mannetje wel stond. Maar desondanks had dit “thuis-team” nog geen enkel puntje kunnen behalen vandaag. In dit slotduel kregen de Sinttunnisse sterren meer ruimte waardoor er veel goede kansen werden gecreëerd. Dit resulteerde oa. in een wederom geplaatse kopbal van ditmaal Benjamin. En in combinatie-voetbal van Hein: 2-0. Maar de mooiste van deze dag werd tot het laatst bewaard. Met een afstandspegel van ca. 25 meter door Thomas werd de koningsbeker binnen gehaald. Melderslo speelde nl. de daarop volgende wedstrijd gelijk waardoor we met 10 punten de terechte winnaar van het toernooi werden. Temeer omdat Inty over de gehele dag “de 0” had gehouden.
Nadat aan alle deelnemende teams een bokaal(tje) was uitgereikt, werd de laatste en grootste onder oorverdovend gejuich overhandigd aan DSV-E1: Benjamin, Teun, Remco, Ysbrand, Inti, Thomas, Jorn en Hein.


Klasse, jongens!

De interim-coach.