Vandaag Zaterdag 21 Maart 2009 moesten de E2-spelertjes aantreden tegen FC Uden E1. Er scheen een heerlijk zonnetje, zodat het goed toeven was voor de vele toeschouwers die weer op dit duel waren afgekomen. De wedstrijd begon een kwartier later, omdat drie FC Uden spelers te laat waren, wegens vergeten voetbalschoenen.

Het E2 team was al lekker warm gedraaid en met de geblesseerde Lars in de goal ging DSV gelijk vol in de aanval. Er was vandaag een regen aan kansen voor DSV E2, want zeker in de eerste helft kreeg E2 veel ruimte van de tegenstander.
Een hard schot van Thomas ging net langs de kruising, maar twee minuten later was het dan toch raak toen Martijn Nieuwenhuizen met een mooi afstandsschot de keeper van FC Uden verschalkte (1-0). Een hard schot van FC Uden werd even later goed klemvast gepakt door Lars die een bijna foutloze wedstrijd keepte. Na tien minuten in de wedstrijd passte Martijn Jacobs op Thomas, maar zijn lob ging nét over de goal, echter twee minuten later stuurde Martijn Nieuwenhuizen, nadat hij de bal op het middenveld veroverde, Thomas met een perfecte pass richting de goal en deze keer ging de bal wel in de goal (2-0). Bij een vrije trap van FC Uden,net over de middenlijn stond Lars op de goede plaats en tikte de bal mooi over de kruising. Na een snelle rush van Peerke die veel meters pakte vanuit de achterhoede werd Nino in stelling gebracht, maar zijn schot werd door het goede keepertje van FC Uden tot corner verwerkt.
Bij een corner kopte Martijn Jacobs net naast en tot twee keer toe verwerkte de keeper schoten van Martijn na goed aangeven van Nino.
Kansen te over dus in deze eerste helft, maar met toch een comfortabele 2-0 voorsprong klonk het rustsignaal van de perfect leidende scheidsrechter.(zonder horloge).

De nodige instructies van de leiders in de rust werden direct opgevolgd in de eerste minuut van de tweede helft, toen Martijn Nieuwenhuizen een 1-2 combinatie aanging met Thomas en hierbij goed op de goal afging en zo kon Martijn met een puntertje voor 3-0 zorgen. Een misverstand tussen Niels en Lars, wie op de bal af zou gaan, gaf een spelertje van FC Uden de gelegenheid om tegen te scoren. (3-1) Na deze tegengoal werd het toch nog even spannend toen FC Uden toch druk op de E2 zette, maar de sterk spelende Teun, Peerke en Niels hielpen in deze fase goed stand in defensief opzicht. Halverwege de tweede helft zette Martijn Nieuwenhuizen de andere Martijn met een bekeken passje voor de keeper en handig omspeelde Martijn Jacobs de keeper van FC Uden en zorgde voor 4-1. Vijf minuten vóór het einde van de wedstrijd wist FC Uden Lars nog een keer te verschalken, want nadat de bal eerst op de paal werd geschoten tikte de spits de bal achter de prima keepende Lars ( 6 reddingen ).
Al met al veel kansen, goed veldvoetbal, prima inzet van de spelers, uitzinnig publiek (wederom de opa van Teun) en tevreden leiders, op een zonnig sportpark De Laan zorgt ervoor dat het E2 team mooi bovenaan in de poule meedraait en volgende week gaat het E2-team met goede moed, in Rijkevoort tegen Toxandria E1,de strijd aan.
Voor enthousiaste toeschouwers, vanuit Sint Anthonis, bijna dóór Ledeacker en dan rechtsaf en na 2,5-3 kilometer ben je al in Rijkevoort om de E2 aan te moedigen.

De E2-side