Dit weekend stond de Easter Open op het programma. We moesten zaterdag al om half 11 op de laan zijn om de sponsoractie voor Leipzig te starten. Na een korte bespreking gingen we richting Wanroij voor de 1ste dag van het toernooi. Er werd ons gezegd dat we op het achterste veld een mooi stukje gras lag om onze warming-up te doen, ze namen ''een mooi stukje gras'' wel erg letterlijk, want we moesten langs de sloot op een stukje gras van 4m breed inlopen. Ondanks de kleine ruimte hadden we toch een goede warming-up en begonnen we goed aan de 1ste wedstrijd, die we speelden tegen Constantia C1. We stonden na 5 minuten al 2-0 voor, na een mooie kopbal van Rio en een geplaatst schot van Willem in de hoek. Daarna zakten we wat in maar wisten toch nog in de 2de helft de 3-0 te scoren, dit was ook meteen de eindstand.

Onze 2de wedstrijd speelden we tegen de Deense club Hornbaek. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar DSV benutten haar kansen niet en dit deden de Denen wel, waardoor we 0-1 achter kwamen. Daardoor werd DSV wakker geschud en gingen we steeds beter voetballen. DSV kwam al snel op 1-1 uit een rebound van de vrije trap van Jesper schoot Rio hem erin. DSV bleef goed door voetballen en kwam zo ook 2-1 voor en eindigde de wedstrijd met een stand van 3-1.

Onze laatste wedstrijd van de dag was tegen RKSV Jong Brabant 1, de voor ons gezien sterkste tegenstander van de poule. En dit bleek ook in de uitslag. We verloren deze wedstrijd verdiend met 0-1. Daarom eindigde DSV 2de in de poule.

De volgende dag moest DSV in Gennep strijden voor de 5de tot de 8ste plek.

De 1ste wedstrijd starten we tegen het Deense team Sunds. We speelden niet goed maar wonnen toch met 2-0, ondanks we 5 minuten lang maar met 9 man speelden omdat Jesper en Willem een gele kaart hadden gekregen.

De volgende wedstrijd was tegen de Nederlandse club Soccer Boys, het voor ons zwakste team van de poule. DSV kreeg veel kansen maar benutten ze weer niet goed genoeg totdat Willem de bal in het netje schoot. Paul schoot na een mooie steekbal van Jelle de bal langs de keeper. We wonnen deze wedstrijd met 2-0.

De laatste wedstrijd van de dag speelden we tegen de Engelse ploeg, St. Edmond. Ook zij hadden 2 keer gewonnen met dezelfde uitslagen als ons. We kwamen 1-0 voor nadat Paul de bal achter de keeper plaatste. Nadat hun snelle nummer 10 doorbrak en de bal het doel in schoot werd het al snel weer 1-1. De Engelsen wisten er 2-1 van te maken. Vlak voor tijd wist Paul zijn 2de goal van de wedstrijd te maken. We eindigde de dag met een gelijkspel, waardoor we op een gedeelde 5e plaats met St. Edmond uit Engeland kwamen te staan.

Al met al een mooie en ook zeker leuke ervaring voor DSV C1. Volgende week moeten we weer voor de punten strijden en wel tegen HVCH C1.

Uitslagen zaterdag (Wanroij, 1 wedstrijd 2 x 18 min.:)
DSV -Constantia 3-0
DSV -Hornbaek (DK) 3-1
DSV -Jong Brabant 0-1

Uitslagen zondag (Gennep, 1 wedstrijd 2 x 18 min.):
DSV -Sunds 2-0
DSV -Soccer Boys 2-0
DSV -St. Edmond 2-2

Verslag:
Nick Cornelissen en Niels Schepers