Stop!! Ik weet ook wel dat u denkt dat als je gelijk speelt, dan krijg je één punt. 

En inderdaad dat zou de titel van dit bericht kunnen betekenen maar het heeft voor mij een volledig andere betekenis.    

We speelden op 6 maart j.l. de thuiswedstrijd tegen ST SVEB/Sporting S.T. Vr1. Dit team speelde lange tijd 4e klasse maar zijn afgelopen seizoen terug gegaan naar de 5e klasse.

Ik zal u nu vertellen waarom ik de titel ÉÉN PUNT erboven heb gezet: we speelden als één team, we vochten als één team en we werkten keihard als ÉÉN TEAM. ÉÉN PUNT: ÉÉN TEAM.

Als je mijn vorige verslagen hebt gelezen dan merk je zelf ook dat er een stijgende lijn in zit. Niet dat de dames tegen ST SVEB/Sporting goed voetbalde, nee dat viel wel mee maar de dames vochten als leeuwen en hebben dat punt verdiend door hun vechtlust. Het veldvoetbal was te onrustig maar dat kwam ook door de goede tegenstander die baalde van de manier waarop de dames voetbalde: kort erop en geen ontzag. Gelukkig waren er verschillende toeschouwers waaronder de drie trainers die tijdelijk de honneurs waarnemen en zij konden ook zien dat de trainingen vruchten beginnen af te werpen.

Normaal als je een voetbalverslag in de krant leest dan weet je wie de beste en slechtste speler was die wedstrijd.

Ik kan ook wel zeggen dat de keepster een wereldwedstrijd keepte en de achterhoede stond als een huis en dat het middenveld zich kapot heeft gewerkt om zowel de achter- als de voorhoede te helpen en dat de voorhoede de achterhoede van de tegenstander goed bezighield maar ik hou er niet van om er één speler uit te halen als de beste. Dit was een wereldprestatie van: Anika, Eef, Fleur, Freekje, Imke, Iris, Lidewij, Marly, Martje, Maud, Michelle en Nadine.

Ja, en toen kwam de volgende wedstrijd tegen Hapse Boys Vr. 2 thuis.

Stralend weer, mooie grasmat, goeie scheids. Na de wedstrijd met z’n alle buiten de kantine op het terras en dan zult u begrijpen dat de verhalen loskomen. We staan bovenaan, al was dat maar van korte duur. We konden het toch maar zeggen. Het moment dat we op het terras zaten hadden de dames de meeste punten behaald en degene die na de laatste wedstrijd de meeste punten heeft is de kampioen. Maar ik zal u en de dames even uit hun droom halen: kampioen worden we niet maar geniet wel van het moment dat je boven aan staat, ook al is dat maar 1 ½ uur. Er werden flink wat foto’s gemaakt van de stand. Maar op de foto’s was niet te zien het aantal gespeelde wedstrijden, dan had je gezien dat een kampioenschap lastig gaat worden.

Gelukkig hebben we de stijgende lijn te pakken.

Oh ja, de wedstrijd tegen Hapse Boys Vr2 werd gewonnen met 7 – 0. Een meer dan terechte overwinning. Met dank aan Bregje, Demi, Eef, Fleur, Freekje, Imke, Iris, Karlijn, Lidewy, Marie, Marly, Martje, Maud Michelle en Nadine.

Nogmaals dames geniet even van de stand en droom lekker verder.

Volgende week weer een pittige wedstrijd tegen ST SVEB/Sporting S.T. Vr1.
Frans van de Wal