En wederom hadden wij een goed gevulde en sterke reservebank bij onze zesde wedstrijd alweer, tegen het altijd lastige Hapse Boys 6. Weliswaar hadden de Boys nog slechts een puntje behaald dit seizoen, maar vanwege alle bekenden en een grote supportersschare (minstens 10 man/vrouw) waren de Hapsenaren extra gebrand op een goede wedstrijd. Helaas voor hun, wij werkten hier niet aan mee. Binnen een minuut stond het 0-1. Bart Aben nam na een technisch en tactisch onder onsje een uitgekiende vrije trap en de bal verdween buiten bereik van keeper en spelers van Haps in de uiterste hoek in het net.

De coach had Noud als laatste man geposteerd en Bart doorgeschoven naar het middenveld, om de regelmatig wild om zich heen schreeuwende keeper met afstandsschoten onder vuur te nemen. Deze omzetting betaalde zich al heel snel uit. Bart heeft voor het laatst gescoord voor DSV lichtjaren geleden.

Onze rechter vleugel verdediger Mark had het erg moeilijk tegen zijn tegenspeler, die was te slim en te snel, of M iets te traag of te laat (!). Het is maar hoe je het bekijkt. Uit een van deze situaties scoorde Haps al snel de gelijkmaker, overigens na een geweldige beuk van de scorende speler, die voor het gemak over het hoofd werd gezien. DSV had echter de smaak te pakken en na weergaloos samenspel werd het voor de rust nog 1-2 en 1-3 door Michael en Frank. Onze onervaren grensrechter stichtte nog wat extra verwarring bij tegenstander en scheidsrechter door bij een inworp voor buitenspel te vlaggen. De scheidsrechter vond het wel erg gezellig af en toe, door dit soort voorvallen, gezellig keuvelend met spelers van beide kanten, lette soms minder scherp op het spel en zag daardoor wel eens dingen over het hoofd. Over het algemeen was de wedstrijd overigens erg sportief van beide kanten. Ook al deed nr 10 van de thuisploeg anders geloven als hij weer eens theatraal ter aarde stortte.

In de rust was de thee te laat en te koud en de waarschuwing van een enkeling op zijn plaats: op blijven letten, het is nog niet gespeeld!

De Boys raakten duidelijk vermoeid de tweede helft, een enkeling had er geen puf meer in. Wij waren veel sterker,zowel conditioneel als in het spel, maar doelpunten bleven uit. Tom kreeg en creëerde enkele mooie kansjes. Haico blijft het proberen! Corners en vrije trappen vielen net verkeerd of werden gemist. Tom en Michael samen streden om de 1-4, waarbij laatgenoemde net een stapje sneller was. Tom had het werk gedaan en eiste de goal ook op, echter …..

Willem baalde van de tegentreffer, zeker omdat hij in de tweede helft nauwelijks iets te doen heeft gehad. Frank heeft voor het eerst dit seizoen de hele wedstrijd kunnen spelen. Bart vd W moest jammer genoeg geblesseerd van het veld af. Peter speelde een perfecte wedstrijd, ook de tweede helft als vlagger.

“Never change a winning team” was de conclusie van Noud. We zullen zien komende week tegen de Willy’s. Erik als voormalig speler van …….is gebrand op deze wedstrijd.