Gennep 07-11-2016
 
Een duel in de top van de reserve 3e klasse, bracht DSV 2 in de 1ste helft te weinig en in de top zijn de verschillen klein. Vitesse’08 oogde scherper, gedrevener en zeer efficiënt. DSV kwam laat op gang, maar miste een beetje geluk.
 
DSV 2 had zin in deze wedstrijd met een heerlijk gevoel van de afgelopen weken, wilde ze deze wedstrijd graag pakken met hun eigen spel. DSV liet in de 1ste helft weinig terug zien waarom dat ze in de top stonden. Concentratie en organisatie waren niet zoals het hoorde te zijn bij 2. Vitesse’08 zette ook goed druk en beheerste de 1ste helft zeer goed positiespel. Met de verdediging wat op kraken stond, gaven ze geen grote kansen weg.
 
Vitesse’08 hield DSV onder druk. Hun spits werd net buiten de 16 aangespeeld draait en schiet zo de bal in de hoek. DSV stond met vol ongeloof op het veld. Nu moesten ze toch echt aan de bak. En na deze goal liet DSV zien dat met harder werken voor elkaar wat bereikt kon worden. Zo kwamen ze onder de druk uit en creëerde ze meer aanvallen. Alleen het gewenste resultaat bleef uit. Met het goed doordrukken van Jeroen Portier, Chris en Nick speelde hun laatste man zo maar Harm in de 16 aan. Helaas stuitte Harm op de keeper.
 
2de helft waren de rollen omgedraaid. Wat er in de rust gezegd is weten wij niet? Maar het had zijn uitwerking. DSV zette Vitesse onder druk en speelde constant op de helft van Vitesse. Ze lieten de bal goed rond gaan en het midddenveld koos keer op keer de juiste positie. Het nadeel voor DSV was dat ze maar niet door de verdediging heen kwam van Vitesse’08. Ineens kreeg Harm weer zijn kans. Hij werd aangespeeld en gebruikte zoals bij iedereen bekend zijn lichaam goed en draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal langs de keeper. Maar hier ontbeerde DSV geluk en de verdiende gelijkmaker. Bal smoorde op de paal. Vitesse’08 loerde op de counter maar werd keer op keer gesmoord, totdat er simpel balverlies werd geleden op het middenveld. Hierdoor stond geheel DSV op het verkeerde been en de spits van Vitesse’08 ronde beheerst af.
 
Waar DSV 2 in de 2de helft liet zien was van een hoog niveau. Hiermee laten ze zien dat ze bij de top van deze klasse horen en ook gezien de opkomst van mijn medesupporters laat zien dat ze genieten van het spel van DSV 2. Waarmee Vitesse’08 2x voor de keeper komt en wel scoort, lukt DSV het deze keer niet.
 
De Supporter