Ja, ja het is dan weer zover we mochten weer eens de wei in om een partijtje te gaan ballen. Dit gold ook voor de D2 van D.S.V., dit jaar een groep bestaande uit 12 E- spelertjes en 2 D spelers. Het kampioensteam de E4 van twee jaar geleden werd weer herenigd. Dit hield in dat Luuk, Pim en Maikel afgelopen jaar E2 de E1 van afgelopen jaar aanvullen. Gijs komt van de E4 af en Teun Vloet en Martijn Jacobs komen van de D4 en D2 dit maakt de groep compleet tot de D2 van dit jaar. Dus voor de meeste is het dit jaar voor het eerst spelen op een groot veld en nieuwe regels.
Vandaag zaterdag 4 september was er een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen Excelllent D1 uit Oploo. In de competitie ook een tegenstander van D.S.V. D2, dus konden John en Richard even kijken hoe het staat met de jongens. We verzamelden ons bij het sportpark de Laan en gingen op de fiets naar Oploo. Na het omkleden ook dit jaar weer in shirts met als sponsor TRISTAR ( hiervoor weer onze dank) begonnen we aan een korte warming up. Morgen kun je ons in de shirts komen bewonderen op de presentatiedag op de Laan in Sint Tunnis.
De wedstrijd, voor de meeste een debuut op het grote veld en nog een geblesseerde en een vakantieganger startte we met 12 spelertjes.
Na de tos, D.S.V. kreeg de aftrap begon het avontuur voor de D2 van Sint Tunnis. Plankenkoorts kennen ze niet, want naar 4 minuten lag de eerste bal in het net en stonden we met 0-1 voor door een goal van IJsbrand. Nog geen minuut later was het Thomas die de bal op Teun P. paste en de 0-2 scoorde laag in de hoek. Achterin werd goed verdedigt door Benjamin en Teun V. in het midden en Maikel en Jorn op de back plaatsen. In het midden gaven we ook weinig weg en werd er goed overgespeeld met Hein en IJsbrand in het midden en Pim en Luuk (Remco) op de midhalf plaatsten. Voorin zat het ook wel goed met Thomas op links en Teun P. op rechts een paar goede afmakers. Dit alles zag je dan ook terug in de 20ste minuut naar een combinatiespel vanuit het midden van Remco en Hein die een crosspas op Teun P. gaf die op zijn beurt de 0-3 maakte. In de rust even allemaal weer even bij komen, want het is toch wel groot zo’n veld.
In de tweede helft begonnen we weer zoals we de eerste helft geeindigd waren en wel met combinatiespel en druk zetten. Met nog verschillende kansen een keer een schot op de lat van Thomas en door een paar goede reddingen van de keeper van Oploo bleef het bij een 0-3 eind stand. Iedereen heeft het overleefd, maar wel een beetje moe. De tas met de shirts werd weer ingepakt en opgehaald voor de was, want morgen moeten we ze weer aan voor de presentatiedag. Allemaal weer op de fiets, behalve Jorn die ging bij Richard achterop. Nee, niet geblesseerd, maar de fietsensleutel zat in de tas die Ben al mee had genomen. Jorn thuis afgezet en Ben er op attent gemaakt dat hij nog even de fiets moest gaan halen in Oploo. Hij had geluk ze konden hem niet weg halen, want hij stond in Oploo op slot. Volgende week zaterdag een toernooi in Cuijk vertrek 8.45 uur.
De verslaggever is terug dus houd je computer in de gaten.

De voetbalgroeten de verslaggever D.S.V. D2