Afgelopen zaterdag 15 mei werd voor de twintigste maal het jaarlijks terugkerende Oelbroecktoernooi gespeeld op de velden van sv DSV te Sint Anthonis. Opnieuw werd het toernooi geteisterd door de vele teams die in de reguliere competitie de nacompetitie bereikt hadden. Door twee late afmeldingen in de week voorafgaand aan het toernooi, is er gespeeld met een geïmproviseerd speelschema. Wat inhield dat de overgebleven zes teams minimaal drie wedstrijden konden voetballen. Vanwege de nacompetitie waren ook niet alle teams op volle oorlogssterkte. Dat neemt niet weg dat er goed voetbal door de deelnemers op de mat werd gelegd.

In de beide poules van drie teams, waren het Excellent uit Oploo en DSV uit Sint Anthonis in de eerste poule die de kruisfinales bereikten. Waar De Zwaluw uit Oeffelt en Hapse Boys in de andere poule de kruisfinales haalden. De strijd om de vijfde en zesde plaats ging tussen vv Nijnsel en SVEB uit Broekhuizen. In deze wedstrijd trok Nijnsel aan het langste eind met een 4-0 overwinning en legde daarmee beslag op de vijfde plaats. Voor het dit jaar tegenvallende SVEB was de zesde plaats weggelegd.
In de eerste kruisfinale mocht Excellent het opnemen tegen Hapse Boys. De heren uit Oploo wonnen deze wedstrijd na strafschoppen, aangezien in de reguliere speeltijd de wedstrijd was geëindigd zoals deze begonnen was. In de andere kruisfinale was het DSV dat het opnam tegen De Zwaluw. Het prima voetballende De Zwaluw won deze wedstrijd met 2-1, waardoor de plekken voor de finale en verliezers finale ingevuld konden worden.

In de verliezers finale was het Hapse Boys dat de derde prijs in ontvangst mocht nemen. Na een 1-1 eindstand werden de strafschoppen door de Hapsenaren beter genomen, DSV moest hierdoor genoegen nemen met de vierde plaats. In een teleurstellende finale die gekenmerkt werd door een rode kaart en enkele gele kaarten was het Excellent dat mede door het overtal de overwinning opeiste. Met een overtuigende 2-0 mochten zij zich voor de tweede maal de winnaar van het Oelbroecktoernooi noemen.

Naast de reguliere prijzen heeft de organisatie van het Oelbroecktoernooi ook altijd oog voor het talent en de sportiviteit. Hieraan zijn respectievelijk de 'speler van het toernooi' en de 'sportiviteitsprijs' verbonden. Speler van het toernooi werd Teun Verberk, captain van Excellent uit Oploo. De ploeg die volgens de scheidsrechters van het Oelbroecktoernooi de wedstrijden het sportiefst benaderde was DSV uit Sint Anthonis.