FCV Venlo was vandaag letterlijk een maatje te groot voor DSV. Een flink aantal spelers van Venlo waren zowel in de breedte als in de lengte hun DSV tegenstander veruit de baas. Dat kon je aan het einde van de 80 minuten ook terugzien in de score. DSV verloor kansloos met 6-0.

De toon werd door FCV Venlo al voor de aftrap gezet met een opzwepende 'yell'. Het vervolg gaven ze in de eerste 10 minuten zelf op een hele slecht grasmat. DSV werd meteen achteruit gedrongen met stevig maar fair fysiek spel. Al snel kregen de mannen uit ’t Ven in Venlo de eerste kansen. In de 2e minuut ging een voorzet nog net voorlangs aan het DSV doel, maar in de 4e minuut was het raak. Een middenvelder van FCV kon ongehinderd opkomen vanaf het middenveld en met een diagonaal schot in de lange hoek werd de 1-0 op het scorebord gezet. Met af en toe kunst en vliegwerk wist DSV in de opvolgende 10 minuten het doel verder schoon te houden. Na die periode kwam DSV wat terug en kwam zowaar een paar keer gevaarlijk voor de Venlose goal. Youp Willems kreeg na een voorzet van Pieter Vloet de kans om de gelijkmaker te scoren maar een FCV verdediger voorkwam dat. Even leek er wat evenwicht in de wedstrijd te komen. Bram Goossens (schot) en Sem van den Bogaard (vrije trap) probeerden het tevergeefs van afstand. De 2-0 viel enigszins onverwacht. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant glipte door de handen van DSV doelman Rens Peters en een inlopende FCV aanvaller wist wel raad met dit kadootje. FCV zette daarna weer aan. Net voor rust viel de 3-0. Een FCV middenvelder soleerde aan de rechterkant langs een 3-tal DSV spelers die onvoldoende ingrepen. Zijn voorzet bereikte een vrijstaande Venlose aanvaller die de wedstrijd al voor rust besliste.

Na rust probeerde DSV nog wat van de wedstrijd te maken. De wedstrijd was wat beter in evenwicht zonder dat DSV echt een vuist tegen het fysieke spel van FCV kon maken. Jesse van der Heijden kon in de 47e minuut een goede steekbal van Mika Broeders net geen goed vervolg geven en een paar dribbels van Pieter strandden op de hechte verdediging van FCV. Youp Willems kreeg in de 72e minuut nog een schietkans binnen de 16 maar dat was wel zo ongeveer het laatste wapenfeit van DSV. De laatste 10 minuten verliepen vervolgens DSV onwaardig. FCV maakte opnieuw onverwacht de 4-0 en gaf daarna nog even gas. De gewisselde spits van FCV werd een paar keer vrij doorgang gegeven zodat ie erin slaagde om binnen 5 minuten een pure hattrick te maken! Ongelofelijk. Omdat FCV het naliet om voor open goal nog een keer te scoren bleef het bij 6-0 en was iedereen van DSV blij dat de scheidrechter voor het einde floot.

Zo kwam er een eind aan een zeer teleurstellende middag. FCV Venlo is weliswaar een goede tegenstander, met name fysiek, maar DSV moet in staat zijn om beter tegenstand te bieden. Onze mannen moeten leren om ook wat meer de grenzen op te zoeken en tegenstanders niet alleen voetballend te bestrijden. FCV liet zien daar veel verder in te zijn.

Volgende week zijn we vrij, de week erna, 25 november, staat wederom een belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer 5 Blerick op het programma (aanvang 15:00).

4’            1-0
31’          2-0
41’          3-0
78’          4-0
79’          5-0
82’          6-0

Opstelling:
Rens Peeters, Koen Thijssen (31’ Song van Benthum), Sem van den Bogaard, Roel Adam, Mees Willems (73’ Lars Peters), Bram Goossens (61’ Mathijs Peters), Youp Willems, Juul Jansen (65’ Piet van den Berg), Pieter Vloet, Jesse van der Heijden.