Het is al een paar jaar geleden dat we een wedstrijd op veld 4 moeten afwerken.

Normaal spelen we, logischerwijs, op het hoofdveld van de Laan maar omdat de dames in hun wedstrijd de bierprijs voor zondagmiddag mogen bepalen starten we, na een lange wandeling vanaf de kantine, bijna in de voortuin van onze Leeckerse veteranen (en dat zijn er nogal wat) aan de wedstrijd tegen Achilles. Grote afwezige bij de koffie, in het kleedlokaal, tijdens de warming-up en bij de aftrap is Johan. Hij heeft tot aan het ochtendgloren feest gevierd met zijn geliefde in Ploë en laat via zijn woordvoerder vlak voor de wedstrijd weten dat hij onderweg is. In de dug-out, waar hij moet plaatsnemen worden, door vrijkomende gassen, de stoelen links en rechts van Johan vrijgelaten. 

Archilles is een tegenstander waar we graag tegen voetballen. Sportief, gelijkwaardig (lees traag!) en gezellig. We beschikken over 14 spelers in de 1e helft en 12 in de tweede. Robbie en Jos, trouwe supporters van de Nijmegen Eendracht Combinatie, menen geen minuut van het Nimwègse Tikkietakkie te kunnen missen en druipen na de 1e heft af. Met Ron en Ronnie terug van blessures hebben we gelukkig uitstekende vervangers achter de hand. 

We gaan rusten met 5-0!  Met 3 doelpunten van Sjoerd en 2 van Jarno beleven we een van de hoogtepunten van dit seizoen. Eerlijk is eerlijk, 3 van deze 5 goals waren (makkelijk) houdbare ballen. De keeper van De Reek had z’n handschoenen niet echt op scherp staan.  
 
Na de thee komt ook Johan het veld in! Dit is te merken. Als een moderne wingback, met goede loopacties, slim aanvallend spel over de hele linkerflank en fanatiek meeverdedigen, heeft hij grip op de wedstrijd en laat zijn medespelers en de vele toeschouwers optimaal genieten. De 6-0 begint uiteraard ook bij Johan met een intelligente inspeel-pass op Ron, die op zijn beurt met een onvervalste “Zeitenwechsel” Gaby bereikt, die de keeper met een goeie schuiver makkelijk passeert.  

Zondag15 mei volgt weer een thuiswedstrijd. HVCH uit Heesch komt naar de Laan. 10.00 trappen we af.