Wederom een selectie elftal waar wij vandaag tegen moesten aantreden, dit keer in De Rips tegen de plaatselijke trots Fiducia 2. De warming-up van beide teams zag er zeer divers uit. Waar onze mannen vooral warm draaien en spelen met de bal werd er bij de thuisploeg een serieuze tactische en technische verkorte training afgewerkt onder scherp toezicht van de coach en de aanvoerder. Zag er strak uit. Overigens een keurige en ruime accommodatie hier in De Rips. De koffie smaakte prima. Het biertje van de jarige job Patrick smaakte volgens mij ook prima.

De wedstrijd stond onder leiding van een telg, waarover later, uit de plaatselijke bekende grote familie van de B. Ter ere wellicht daarvan was ook Tars van de B aanwezig. Of kwam hij de talenten van ene Niels R van nabij bekijken. Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij ons kwam aanmoedigen.
Nu deed Niels het uitstekend want vanaf de aftrap was het binnen 2 minuten raak. De inval keeper trapte finaal langs de te zachte bal van Niels in de korte rechter beneden hoek: 0-1. Dat beloofde veel voor de komende 90 minuten. Kansen kregen wij wel degelijk om de stand in ons voordeel uit te breiden. Maarten kreeg twee mooie kansen in de eerste helft, Koen schoot enkele keren maar niet zuiver op doel. Verder grossierden deze en gene in slechte passes en niet aankomende, stuiterende en van de voet afspringende ballen. De tegenstander zorgde voor goed opbouwend spel maar vooral achterin en hun opstelling op het middenveld zorgde ervoor dat onze buitenste middenvelders (Koen en Maarten) weinig aanvallende acties konden opzetten. Ze hielden nl steeds twee spelers strak aan de zijkanten, lastig te bespelen.
Menige hoekschop in de eerste helft van zowel links als rechts leverden geen echte kansen voor ons op, ondanks de lengte van Jeroen en John.
 
Na de pauze, onder het genot van een lekker koel glaasje ranja, vakkundig verschonken door onze aanvoerder Peter, werd het overwicht van de thuisploeg sterker en er ontstonden af en toe hachelijke situaties voor onze goal, overigens in de eerste helft ook af en toe, maar kunst en vliegwerk van onze verdedigers en goed keeperswerk van Hamed, naast verprutste scoringskansen voor de thuisploeg, bleef een tegentreffer uit.
Ergens ver in de tweede helft werd er een doelpunt gescoord, echter de scheidsrechter van dienst zag het niet, zijn zicht werd belemmerd, het ging te snel, Hamed reageerde perfect en bracht de bal direct weer in het spel. Onze coach had ook niets gezien. De spelers van Fiducia waren witheet maar de eigen club scheidsrechter was niet te vermurwen, hij had niet gefloten en het spel ging verder. (Volgens de lezing van Tars was dit de enige juiste conclusie: op basis van de spelregels: geen doelpunt!)
Daarna werd het af en toe wat onvriendelijk op het veld. Patrick en John gingen in hun reacties soms te ver door. Ron stuurde veel en goed om medespelers scherp te houden. Sven kreeg nog een schietkans, maar de keeper was attent deze keer. Opmerkelijk was de rol van de goalie, hij stond ver voor zijn doel en ging ook soms mee ten strijde richting ons doel. Ook hier probeerde Sven van te profiteren door een schot vanaf de middellijn over de keeper heen, maar hij miste de kracht en de richting helaas.
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-1 dus. Hadden wij terecht gewonnen, mede gezien onze gecreëerde kansen, maar voelde de thuisploeg zich bestolen door hun eigen scheidsrechter.
Doellijn technologie is dus de toekomst in De Rips, naast het prachtige complex en het dito scorebord!
 
Over twee weken moeten wij naar Cuijk voor onze wedstrijd tegen JVC 4.