Zoals de titel al beschrijft DSVJO19 1 is het nieuwe seizoen begonnen met een frisse start, een nieuwe trainer/coach Dolf van Dinter uit Boxmeer en die heeft zijn vaste assitent mee gebracht, voor DSV een oude bekende namelijk Rob Jacobs.
Marcel vd Bogaard is dit seizoen leider in samenwerking met Gerard Hendriks die ook zal vlaggen tijdens de wedstrijden.
 


Na enkele trainingen waar de trainers, de spelers elkaar goed kunnen leren kennnen, stond vorige week zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het progamma.  De tegenstander was DWSH JO19 1, dit team komt uit in de 2e klasse en DSV speelt in de 1e klasse. we speelden thuis op "DE LAAN". 
DSV begon goed aan de wedstrijd en zette meteen de tegenstander onder druk, dit resulteerde al snel tot de 1-0, en DWSH probeerde het wel maar werd niet gevaarlijk, nog voor de rust wisten we 3 maal te scoren waardoor we meteen ruime voorsprong gingen rusten
Na de thee kregen we ook legio kansen waarvan er 3 verzilverd werden, DWSH wist uit een penalty nog de eretreffer te scoren waar door er na 90 minuten de eindstand 7-1 voor DSV was.

Op zaterdag 7 september stond de clash tussen Excellent JO19 1 en DSV JO19 1 op het progamma, Nadat we met zijn allen op de fiets naar Plo waren afgereisd, volgde in het kleedlokaal de wedstrijdbespreking door Dolf, de nadruk lag op het goed beginnen van de wedstrijd van de wedstrijd, want als je achter komt kan het moeilijk worden vanmiddag.
Na de warming-up begon de wedstrijd en DSV begon goed aan de wedstrijd, na 10 minuten een goede steekpass van Juul op Roel die de keeper omspeelde en zo de 0-1 kon maken, Excellent beperkte zich tot verdedigen en met lange ballen naar voren proberen hun spitsen te bereiken, dit lukte een keer en konden zo de gelijkmaker scoren, daarna konden ze weer hun spelletje spelen dus afwachten en de lange bal naar voren hanteren, echter SEM vd B en Mees hadden er geen moeite mee centraal achterin, ook Sjoerd deed het niet verkeerd als linksback hij kon regelmatig op komen en de bal goed voor geven.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, het duurde tot de 70e minuut toen een schot van Sem Brouwers werd gekeerd door de keeper maar in 2e instantie kon Sem toch scoren 1-2.  Even later werd Pieter bediend en kon handig de 1-3 maken.  Een paar minuten later werd Piet neer gelegd door de keeper in het strafschopgebied en zo mocht Jesse vanaf 11 meter aan leggen en de 4e van de middag maken.  Vlak voor tijd na een overtreding rond de 16 meter kreeg DSV een vrije trap Sem vd B schoot de hard in de linkerbenedenhoek en bepaalde hiermee de eindstand op 1-5.   Na afloop toonde Dolf zich tevreden met het resultaat, aan enkele dingetjes moet nog gewerkt maar dat komt wel.

Toen de uitslag van de andere wedstrijd in de poule bekend was die tussen DWSH en Constantia, werd het duidelijk dat DSV en Constantia allebei 6 punten hadden en het doelsaldo ook exact gelijk is, namelijk 12 goals voor en 2 goals tegen.  Dit beloofd een leuke wedstrijd te worden op woensdag 18 semtember aanvang 20.00 uur op"DE LAAN"  3 dagen daarna begint de competitie dan spelen we thuis tegen Vitesse uit Gennep.  Maar eerst gaan we volgende week zaterdag het jubileumfeest van DSV vieren.  

Groeten namens de leiding van DSV JO19 1