Het dit seizoen uitermate sterk gestarte DSV JO 19-1 team, dat de eerste periodetitel met ruime cijfers wist te veroveren, heeft na de winterstop meer moeite om de volle winst te pakken in wedstrijden waar het vaak het bovenliggende team is qua inzet en klasse. Doordat DSV 1 continu beroep doet op de betere spelers in het team, die daardoor óf niet meer gerechtigd zijn om met het team mee te doen óf door gele kaarten opgelopen bij DSV1 óf niet tot het uiterste kunnen gaan óf vervangen worden om fris te zijn voor de wedstrijd met DSV 1 de volgende dag, komt de klasse die het team voor de winterstop etaleerde niet meer goed tot uiting en werden de nodige punten niet binnen gehaald, waardoor een mooie, maar gezien de overmacht in de eerste seizoenshelft, teleurstellende 4de plaats op de ranglijst rest. Voor de betreffende spelers en ouders die bij DSV 1 ook vaak beslissend zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar in ieder geval voor de fanatieke toeschouwers en de resterende spelers een gemiste kans om het voor veel spelers, laatste jaar in de jeugd om nog wat moois neer te zetten.
 
Op 11 maart werd er ondanks een veel sterker DSV niet gescoord in de wedstrijd tegen SSS”18 uit Overloon en met een 0-0 uitslag en werden er 2 verdiende punten niet binnen gehaald.
Op 8 april in de wedstrijd tegen Stiphout Vooruit wederom een veel sterker DSV en een mooie goal van Rik Groot na goed voorwerk van Lars Veldpaus, een 1-0 voorsprong, die pas in de laatste minuut verloren ging, toen Stiphout tegen kon scoren en met een 1-1 einduitslag weer twee punten minder in het puntentotaal.


Na dit vierde gelijke spel na de winterstop was er op 2 mei de wedstrijd tegen Sparta”18 uit Beek en Donk. Waar het DSV team voor de winterstop nog 10 spelers had die volgend jaar naar de senioren gaan, stonden er bij de start van deze wedstrijd door afwezigheid door blessures of andere redenen, slechts 4 2de jaar spelers in en met 7 eerste jaar JO 19 of JO17 spelers werd de wedstrijd aan gevangen. Doordat het DSV team een minuutje te laat op het veld verscheen bleek al snel dat de scheidsrechter, DSV hierdoor niet zo goed gezind was. Na een mooie voorzet van Hein, vergat Teun om de bal nét te schampen met zijn hoofd en een mooie doelkans ging verloren. Een foutje van Stijn Willems gaf Sparta de kans om te gaan scoren, maar de sterk spelende B keeper , Roel wist de bal te keren en een zekere achterstand werd hiermee voorkomen. Een minuutje later leek Hein te gaan scoren, de bal was voorbij de keeper en Hein sprong over de keeper, maar werd aan zijn been getrokken en in plaats van te scoren een val van Hein en Sparta kon opruimen. Waar normaal een penalty en een rode kaart voor de keeper volgen, was er nu tot ieders ontzetting een gele kaart voor Hein, voor ik denk een schwalbe, maar alleen de ref had dit gezien en verder niemand in en langs het veld. Tien minuten later kon Hein revanche nemen, toen Roel Adams goed doorbrak over rechts en Hein in 2 pogingen de bal langs de keeper kreeg en de 0-1 stand was een feit. Nadat Sven een minuutje later de bal rakelings voor de goal langs schoot , was er een minuutje voor tijd in een normaal kopduel van Teun, de kans voor de scheidsrechter om Sparta recht voor de goal een vrije trap te geven en het harde schot ging gelukkig via de lat keihard over de DSV goal.
 
Na de rust zat het DSV publiek bevend van angst op de banken, want de waarschuwing van de scheidsrechter op zijn abominabele gefluit om de wedstrijd te staken bij commentaar van de supporters kwam goed aan. De hardwerkende en goed spelende Thomas en Remco werden vervangen door Mattee en Tim Verstegen en DSV bleef het bovenliggende team, alhoewel een schot van Sparta een metertje langs de kruising ging. Na 20 minuten wist gelegenheidsspits Rens die voor deze wedstrijd zijn plaats onder de lat aan Roel had afgestaan een bal op de goal te schieten, maar de bal werd van de lijn gehaald. Met 2 gele kaarten binnen enkele minuten voor nauwelijks overtredingen van Stijn Willems wist de leiding het hart uit de verdediging van DSV te verwijderen en de voor Sven ingevallen nog half geblesseerde Martijn kon samen met Mattee, Teun en Jorn vol aan de bak, want met nog 10 man van DSV in het veld rook Sparta kansen en ging vol in de aanval en eerlijk gezegd liet DSV dit toe, want het team zakte te ver in naar het eigen strafschopgebied. Gelukkig ging een schot van Sparta voor de goal langs en een minuutje later, ging een niet te missen kopbal ook langs de voor DSV, goede kant van de paal. Na een goed half uur spelen in de tweede helft wist Roel de bal vanuit de goal richting middenlijn te krijgen en de behendige en snelle Tim Verstegen wist op volle snelheid langs wat verdedigers te komen en alleen voor de keeper maakte hij gen fout en de 0-2 stand verscheen op het scorebord. Pim Vloet kwam nog in het veld voor nog wat extra verdedigende power, maar 10 minuten voor tijd was het weer dankzij sterk keeperswerk van Roel in de goal die een kopbal van 3 meter afstand naast de goal wist te tikken. Een rommelige situatie met uitglijden van Martijn vlak voor de goal gaf Sparta de kans om tegen te scoren (1-2) en er volgden nog een paar spannende minuten, maar bij een counter van Rik, die Rens de kans gaf om te scoren verzuimde Rens dit en de bal ging een half metertje langs de goal.
 
Een verdiende overwinning, waar Rik weer sterk speelde en een waarschuwing kreeg van de leiding omdat hij zich in zijn wekelijks etalerende felheid in één verdedigende actie een tegenstander voor de derde keer tegenkwam,  geeft wel een beetje aan hoe de leiding met het DSV team omging. Voor het publiek dankzij dergelijk vertoon een bloedstollende avond, waar bij normale leiding deze wedstrijd relaxed en overtuigend naar winst had geleidt.
Voor de KNVB aanleiding om meer jonge scheidsrechters te zoeken, want we hebben dit seizoen echte toppers gehad, van rond de 20-30 jaar, die een wedstrijd kunnen lezen en overwicht op de spelers hebben en die ondanks winst of verlies de supporters met een goed gevoel naar huis laten gaan.
 
Komend weekeinde de wedstrijd tegen Mulo, die bij winst op DSV nog voor het kampioenschap mee doen, dus die zullen uiterst geconcentreerd aan treden tegen dit moedige, hard knokkende team.
 
De JO 19-1 side.