Helaas kunnen de vaandeldragers van DSV niet direct 3 punten bijschrijven in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In een wedstrijd met 2 gezichten laat DSV zich in het tweede deel van de eerste helft de kaas van het brood eten.

We beginnen goed en fel. Lars Veldpaus krijgt in de tweede minuut een grote kans op een vroege voorsprong maar ziet zijn bal een meter overgaan. Vlak hierna krijgt Oostrum zijn eerste kans. De bal gaat rakelings voorlangs. Nog in het eerste kwartier krijgen zowel DSV (Lars Peeters), als Oostrum een mogelijkheid om op voorsprong te komen.
 
Na wat gemor over een wel of niet terecht gegeven vrije trap op het middenveld maakt Oostrum slim gebruik van de ontstane onrust: 1-0. Na de 1-0 weet DSV even niet wat te doen en is Oostrum de bovenliggende partij. De 2-0 die valt in minuut 25 is ook niet onverdiend. Willem Jans wordt in minuut 27 onderuit getrokken in de 16 na een goede aanval maar de scheids houdt zijn fluit op zak. Geen penalty helaas. Dezelfde Willem pakt vlak voor rust de eerste gele kaart van het seizoen na een forse overtreding. Rust!
 
DSV komt fris uit de kleedkamer! in de 46e minuut scoort Lars Veldpaus een prima goal na een sluwe steekpass van Pieter Vloet. DSV heeft de overhand na rust en de 2-2- hangt eigenlijk de hele tweede heft in de lucht. Ook Lars Willems krijgt geel nadat hij de bal hard in het gezicht van zijn directe opponent plaatst. Het tekent wel de felheid van Sint Tunnis op dat moment, We willen die 2-2- maken, kost-wat-kost!  Dit zie je aan wilskracht van Mattee van Benthum die met een pijnlijke en op het oog ernstige schouderblessure, gewoon doorspeelt. De arm strak langs het lichaam. Pieter Vloet en Pieter Bongarts krijgen goeie kansen op 2-2- maar de uitstekende keeper van Oostrum houdt zijn doel schoon. In de 70e minuut valt de prima spelende Lars Peeters uit met rugklachten na een harde botsing in de 16. Zijn vervanger is Sem van den Bogaard. Ook Piet van den Berg (debuut) valt nog in voor de laatste 20 minuten. DSV creëert voldoende goede kansen en een paar hachelijke momenten voor de goals van Oostrum lijken dat ene punt nog op te leveren maar de bal wil niet het doel in. Helaas, dat punt was zeker verdiend op basis van een goede 2e helft.
 
3 Oktober komt Montagnards uit Nieuw-Bergen naar de Laan!