Bij verschillende verslagen van sportevenementen staat regelmatig: De neutrale toeschouwer is de grote overwinnaar van dit sportevenement.

Nou ik kan u zeggen dat de neutrale toeschouwer, die niet aanwezig was bij de voetbalwedstrijd DSV Vr, 1 – Vianen Vooruit Vr. 1, de grote verliezer is. Geen neutrale toeschouwer maar alleen onze vaste altijd aanwezige trouwe toeschouwers die hebben kunnen genieten van een waar spektakel.

Dat we uit een ander vaatje moesten tappen was duidelijk na onze eerste competitiewedstrijd tegen Vianen Vooruit. Een terechte, misschien iets te geflatteerde, nederlaag van 5 – 1.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de dames van DSV totaal geen ontzag hadden met de dames van Vianen Vooruit. Gewoon aanpakken en vol voor die overwinning gaan en dat werd beloond door een voorsprong van 1 – 0.Normaal gesproken heb ik een leidster naast me staan die vlekkeloos de doelpuntenmaaksters bijhoudt en in welke minuut er wordt gescoord maar helaas zij was niet aanwezig en ik was zo aan het genieten van het spel van de dames dat ik ben vergeten in welke minuut er werd gescoord. Maar op een gegeven moment stonden we zelfs met 5 – 1 voor. En toch ging het bijna nog mis. Binnen no time stond het 5 – 3 maar gelukkig werden de ruggen weer gerecht en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld.

Een meer dan terechte overwinning. Goed veldspel, strijdlust van de eerste tot de laatste minuut en elkaar helpen en ja, dan zie je weer een mooi resultaat. Gelukkig weet ik nog wel dat Michelle, Margo en Marie ieder een keer scoorde en Martje 2 x maar nogmaals het was een overwinning van het collectief. En ja, ik zal het nogmaals vermelden: Twan, Paul en Helm hebben hul goed werk verricht tijdens mijn afwezigheid.

Oh ja, wat de geheime wapens waren dat weet ik en geheim moet geheim blijven maar het moge duidelijk zijn dat wij hul blij zijn met deze geheime wapens.
 
Frans van de Wal