Vandaag, 4 september 2010 was het dan zover, de eerste wedstrijd van het D.S.V. D1 team, in de hoofdklasse en wel tegen Rood Wit"62 D1 in Helmond. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd de reis naar Helmond,zonder de vakantiegangers trainer Gerard, speler Rik Groot en keeper Sven Verschuuren, aangevangen. In de kleedkamer werd door Twan en Tijn de speelwijze besproken, maar de spelers hoorden lang niet alles, gezien de gespannen koppies, bij dit debuut op hoog niveau.
Om 12.30 uur kon de wedstrijd dan beginnen en het was al snel duidelijk, dat dit een pittige tegenstander was, want Rood Wit was het meeste aan de bal en had eigenlijk de hele wedstrijd het beste spel, maar door de tomeloze inzet van de DSV spelers, werd hier toch een punt mee naar Sint Antonis, uit het vuur gesleept.
In de 4de minuut werd een corner door Pim mooi voor de goal gebracht en de bal kwam voor de voeten van Lars veldpaus en zijn schot op doel, werd door Stijn met een fraai hakje tussen twee verdedigers door, in de goal getikt. (0-1)
Twee minuten later was het alweer gelijk, toen een vrije trap met het hoofd werd verlengd en daarna mooi over keeper Rens van Tienen in de goal werd gekopt.
Rood Wit "62 kreeg nog veel kansen, maar in beginsel vielen de goals aan de andere kant, want in de 22ste minut soleerde Lars Veldpaus langs de verdediging van Rood Wit en hij tikte de bal handig langs de keeper (1-2). Een vijftal minuten later was het weer raak, toen na mooi samenspel met Martijn en Stijn de bal wederom door Lars Veldpaus in de goal werd geschoten. (1-3).
D.S.V. begon in een klein wondertje te geloven, maar toen Lars Willems een trap tegen zijn bovenbeen kreeg en Pim Vloet last van zijn lies kreeg, zakte het verzet van DSV tijdelijk een beetje in en pal voor rust werd een mooie combinatie van Rood Wit in een goal omgezet (2-3).

In de rust werd er water gedronken, want thee of Limonade werd niet uitgedeeld en er werd door Twan op gewezen, dat de duels best wat feller aangegaan mochten worden, want bij de tegengoals werd de tegenstander met iets te veel ontzag behandeld, maar twee minuten na rust soleerde een Rood Wit speler door de D.S.V. verdediging en stond het 3-3 en weer drie minuten later werd een corner vrij ingekopt, door een wel erg lange, maar ook erg vrijstaande Rood Wit speler. (4-3).
Dit deed het ergste vrezen en het Rood Wit publiek ging eens lekker bij zitten en hoopten op een grote overwinning, maar onder aanvoering van Nino en met de hulp van Rens Zegers, Matthee, Niels en Peerke werd voorkomen, dat Rood Wit nog scoorde, al had DSV wel erg veel geluk, toen een keihard schot van Rood Wit via de kruising weer terug in het veld kwam. Met twee erg geblesseerde spelers, Lars Willems en Pim Vloet en een met een been trekkende Lars Veldpaus en Teun Vloet, werd nog een slotoffensief ingezet ingezet en na een overtreding werd de bal door Lars snel over de Rood Wit verdediging gelegd en kon Stijn in de 26ste minuut de 4-4 eindstand in de Rood Wit goal schieten.

Als trainer Gerard en Rik en Sven er weer bij zijn, dan kunnen spelers met pijntjes of blessures wat sneller vervangen worden en kan er nog veel plezier van dit hard werkende team beleefd worden. Vandaag werd er in ieder geval met veel inzet gevoetbald en bij deze, door leiders en trainers, een compliment voor het hele team.

Opstelling : Goal: Rens van Tienen, Verdediging : Matthee van Benthum, Lars Willems, Nino Willems, Peerke Leijssen ( 30" Rens Zegers) , Middenveld : Teun Vloet, Lars Veldpaus, Niels Wittens. Voorhoede: Pim Vloet, Stijn van de Broek, Martijn Nieuwenhuizen.

De D1 side.