Het was afgelopen zondag goed toeven op sportpark “De Laan”. Het zonnetje scheen, de sponsoren waren uitgenodigd, tijdens de rust mochten F-spelers penalties nemen en het eerste elftal boekte een ruime zege. Tegenstander HRC ’27 uit Afferden zal volgend seizoen een klasse lager moeten spelen, maar dat was al enkele weken bekend. Zo stond er vooraf voor beide teams niets meer op het spel en werd er dus ontspannen gevoetbald. DSV was de betere ploeg en in de 18e minuut leverde dat een doelpunt op.

Jeroen Peeters werd in de hoek van het strafschopgebied gevloerd en Tom Arts benutte de penalty: 0-1. HRC ’27 kwam niet verder dan een aantal, overigens niet ongevaarlijke corners, en éen keer moest doelman Buddy van Sambeek snel reageren met zijn voeten om een doelpunt te voorkomen. Zonder verdere hoogtepunten werd het rustsignaal bereikt.

Na de thee was de goed fluitende scheidsrechter Van Kuyen niet meer de jongste op het veld, want Dave Suppers verving Tom Arts en Laurens Willems kwam in de plaats van Wouter Fleuren.
Doelman Luc Ruhl uit Afferden blunderde opzichtig en de goed spelende Jeroen Peeters kon gemakkelijk inkoppen: 2-0. Vier minuten later had ook Rob Brienen van niemand last om ook koppend te kunnen scoren: 3-0. Nog meer ruimte betekende nog meer kansen, maar de paal hielp de gasten een handje, zodat het goed opgekomen publiek even moest wachten op het volgende doelpunt.
A-speler Alwin Willems was intussen ingevallen en zag zijn kopbal gekeerd door de keeper, maar Dave Suppers was er als de kippen bij om alsnog raak te koppen: 4-0. Vlak voor tijd scoorde HRC ’27 nog tegen: 4-1.

Zondag speelt DSV in Oeffelt. De Zwaluw verkeert nog in acuut degradatiegevaar en is ook afhankelijk van de uitslag van Handel – Excellent. DSV zal ongetwijfeld voor een nieuwe driepunter gaan, om in het linkerrijtje te gaan eindigen!

(Theo Aben)