Reek – Geconcentreerd, gepassioneerd en in de tweede helft bij vlagen met goed voetbal versloeg DSV overtuigend Achilles Reek (2-4).  De mooiste goals kwamen van de voet van Luuk Rühl.

[door Arie Cornelissen]

Het  eerste kwartier was voor Achilles Reek. DSV kreeg weinig grip op de beweeglijke en snelle Bas Linders en Noah van Deijne. Nadat een 100%-kans verloren ging, was het in de 13e minuut wel raak. Luuk Janssen bracht de thuisploeg aan de leiding. Eén minuut later had Achilles de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar Bas Linders miste. DSV gooide de schroom na de onzekere opening van zich af. Rens Peters had de gelijkmaker op de schoen, maar strandde bij de keeper.
 
Verwoestend schot
Halverwege de eerste helft kwam DSV schitterend naast Achilles. Jarvi Jansen verlengde op Luuk Rühl die verwoestend diagonaal uithaalde (1-1). De Sinttunnisse ploeg ging beter spelen. Dat resulteerde in een mega-kans voor Jarvi, die van dichtbij over schoot. Toch wist DSV vlak voor rust de leiding te nemen. Jarvi Jansen bleef op een passje van Lars Veldpaus deze keer wél koel (1-2).
De groen-witten drukten na rust direct door en combineerden regelmatig gemakkelijk naar voren. Lars Veldpaus speelde diep op Jarvi Jansen, die zijn inzet gekeerd zag door doelman Rob Linders. De terugspringende bal werd door Luuk Rühl met een heerlijke boogbal over de keeper getild (1-3). Top!. DSV bleef Achilles bestoken met nieuwe aanvallen. En  áls de Reekenaren een poging deden om gevaarlijk te worden, wisten ze vaak ‘duo-onverzettelijk’ op hun weg. Aanvoerder Rens Peters  en Sjors Cornelissen vormden een goed blok en hebben heel wat ballen van de voeten geplukt, waarmee vaak een nieuwe opzet kon starten. 
 
Hinde
In de 63ste minuut was de wedstrijd gespeeld. Luuk Rühl  ging als een hinde langs twee tegenstanders, behield naar binnenkomend het overzicht en vond Jarvi Jansen. De blonde vleugelspeler nam goed aan, hield zijn lichaam in balans en schoot prima binnen (1-4). Eén moment was de concentratie van DSV daarna minder. Uit een korte corner viel de bal van Romano Oomen onverwacht in de lange hoek (2-4). Heel even leek bij Achilles het geloof terug. De groen-witten bleven in elke linie geconcentreerd  en hard werkend de tegenstander opjagen, met Dion Gerrits in een stuwende rol.

De formatie van coach Steef Peters speelde de wedstrijd zakelijk uit. Mooi was dat Hein Vloet nog even mocht debuteren.

Foto's van deze wedstrijd vind je op tunnis.nl.
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 8

Man of the match!
Hoewel zowel Jarvi Jansen als Luuk Rühl twee doelpunten en één assist op hun naam hadden, was Luuk de man of the match. Zijn goals waren prachtig en zijn assist op Jarvi was top. Luuk was constant dreigend. Knap dat hij de draad in het eerste elftal zo goed opgepikt heeft na een uitstapje bij de lagere senioren.

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Teun Vloet,  Dion Gerrits, Pieter Bongarts, Mattee van Benthum (65. Chris Dawud),  Sjors Cornelissen (89. Hein Vloet),  Rens Peters, Rik Groot, Jarvi Jansen, Luuk Rühl en Lars Veldpaus.

Scoreverloop
13. 1-0 Luuk Janssen  
20. 1-1   Luuk Rühl
45. 1-2   Jarvi Jansen
47. 1-3   Luuk Rühl
63. 1-4   Jarvi Jansen
80. 2-4 Romano Oomen  

Competitie-overzicht
30.09.2018 Achates-DSV 2-2
07.10.2018 Achilles Reek-DSV 2-4
14.10.2018 DSV-HBV  
21.10.2018 Gassel-DSV  
28.10.2018 DSV - FC Uden