Ottersum  - Het door pech achtervolgde DSV wist zich knap terug te knokken van een slecht begin. De vroege 2-0 achterstand werd omgebogen in een gelijkspel (2-2).

[door Arie Cornelissen]

De competitie was nog geen 30 seconden oud, of de bal lag al in het DSV-net. Libero Siem Loeffen was met de eerste de beste aanval  mee opgekomen en tikte de bal binnen (1-0). In de vierde minuut keken de groen-witten al tegen een 2-0 achterstand aan. Uit een corner kopte Bob Burdels volledig ongedekt de bal achter doelman Roel Sommers.

Draad oppakken
A-junior Sommers, die vlak voor tijd te horen kreeg dat hij keeper Rens van Tienen moest vervangen vanwege een in de warming up opgelopen blessure, deed het goed. De nieuwe personele tegenvaller leek DSV echter verdoofd te hebben. Even was de controle weg. Het tekent de ploeg van coach Steef Peters dat het daarna toch de draad kon oppikken. DSV kwam tot redelijk voetbal en liet zich zien met enkele mogelijkheden van Rens Peters en  Lars Veldpaus. Maar veel verder dan tot de 16 meter, kwamen de groen-witten niet. Jeroij Lekatompessy had de wedstrijd nog voor de rust op slot kunnen gooien, maar faalde.
Na rust was er nog één ploeg die aandrong: DSV. Rik Groot was in de 46ste minuut direct dicht bij een treffer. En Luuk Rühl stond even later na een pass van Lars Veldpaus vrij voor de keeper, maar zijn boogbal ging net over. Lars Veldpaus zorgde even later wel voor de kanteling van de wedstrijd.  Hij werd gevloerd in de ‘zestien’, nam zelf de pingel en bracht de hoop terug in de Sinttunnisse harten ( 2-1).
 
Op jacht
Halverwege de tweede helft veroverde middenvelder Sjors Cornelissen de bal, waarna Dion Gerrits spits Luuk Rühl kon lanceren. De gretige spits week iets te ver uit naar links en daardoor kwam zijn schot niet verder dan buitenkant paal. DSV rook de gelijkmaker en ging op jacht naar de verdiende tweede treffer. Tijdens het overwicht deed slechts één foutje achterin de groen-witten opschrikken, Achates raakte de paal. Toch kreeg DSV loon naar werken. Een verre inworp van invaller Pieter Bongarts leidde tot een scrimmage voor de goal, Luuk Rühl was de attentste (2-2). Leuk voor Luuk die hard werkte en die de zware opgave heeft om doelpuntenmachine Stijn van den Broek te vervangen.
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!
Mattee van Benthum speelde als een rots in de branding. Sterk zijn duels winnend, bracht hij zijn ploeg op belangrijke momenten weer in balbezit.

Opstelling DSV 
Roel Sommers, Teun Vloet (76. Jesper Brans),  Dion Gerrits, Mattee van Benthum, Chris Dawud, Sjors Cornelissen (64. Pieter Bongarts) Rens Peters, Rik Groot, Jarvi Jansen, Luuk Rühl en Lars Veldpaus

Scoreverloop
1. 1-0 Siem Loeffen  
4. 2-0 Bob Burdels  
57. 2-1   Lars Veldpaus
86. 2-2   Luuk Rühl

Competitie-overzicht30
30.09.2018 Achates-DSV 2-2
07.10.2018 Achilles Reek-DSV  
14.10.2018 DSV-HBV  
21.10.2018 Gassel-DSV