DSV vindt het erg belangrijk om een gezonde sportomgeving voor onze voetballers te creëren. Daarom is ons sportterrein rookvrij en willen we geen alcohol langs de lijn.

Rookvrij sportterrein.
DSV is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zijn daarom een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Ook bieden we iedereen een gezonde sportomgeving. 
Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.
Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.
 
Geen alcohol langs de lijn.
Vanaf 2007 controleert de KNVB streng op het gebruik van alcohol langs de zijlijn bij amateurvoetbal. Een biertje in de kantine en op het terras rondom de kantine is geen probleem, maar daarbuiten worden de goudgele versnaperingen niet getolereerd. De regel heeft betrekking op alle soorten duels, dus ook bij de jongste jeugd.
Wanneer supporters langs de lijn toch een biertje drinken, ongeacht of dit supporters van DSV of de uitspelende ploeg zijn, wordt dit door KNVB-waarnemers gemeld bij de tuchtcommissie. Vervolgens zijn er drie straffen mogelijk; eerst een waarschuwing, dan een boete en bij herhaaldelijke overtreding volgt een puntenaftrek. DSV heeft vorig seizoen al een waarschuwing gehad.
Wij vragen de leden om begrip hiervoor én om bezoekende verenigingen hier waar nodig op aan te spreken. Hierdoor geven we het goede voorbeeld en kunnen ook ons kantinepersoneel en bestuursleden genieten van een middagje voetbalplezier zonder ‘politieagentje te spelen’.
We rekenen op jullie medewerking om samen met DSV te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers. Zo biedt DSV iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.