Ottersum – DSV is de competitie goed begonnen met een vrij gemakkelijke overwinning tegen Achates (0-3). Konden de Ottersummers in de eerste helft nog een beetje meevoetballen, na rust was de ploeg van de nieuwe coach Maarten van Stiphout dominant.
 


(Door Arie Cornelissen)

In de herfstzon werd het de wedstrijd van Rens van Tienen. De van keeper tot spits getransformeerde spits liet zich meteen zien. Hij testte Achates-doelman Gies Gisbers al na vier minuten met een strak schot. In de beginfase kreeg de Ottersumse ploeg meteen een tegenvaller te incasseren toen aanvoerder Giel Loeffen geblesseerd uitviel. DSV kreeg het betere van het spel. In de 21ste minuut liep Rens van Tienen diep. Zijn pass kwam voor de voeten van Hein Vloet die de verre hoek vond (0-1). De verdiende voorsprong leek de concentratie van DSV te verslappen. Achates kreeg kort achter elkaar twee 100%-kansen. Jerral Taihuttu miste de eerste voor een vrijwel leeg doel en volleerde de andere van dichtbij over. DSV leek wakker geschud. Hein Vloet zorgde voor nieuwe speldenprikken met een fraai schot en een mooie pass op Lars Veldpaus, die de vleugelaanvaller uit een scherpe hoek overwerkte. 

Mooie boogbal

Direct na rust maakte DSV de wedstrijd vakkundig ‘dood’. Rens van Tienen liet zien niet alleen voor diepgang te kunnen zorgen. Met een subtiele boogbal bereikte hij Lars Veldpaus, die deze keer doelman Gisbers vakkundig verschalkte (0-2). Bij Achates, zowel technisch als verdedigend ondermaats spelend, verdween het geloof. De Sinttunnisse formatie kreeg alle ruimte om op te bouwen. En die mogelijkheid greep DSV dan ook. Libero Jesper Brans speelde een foutloze partij en was rustig en zuiver in zijn passing. Het gaf zijn ploeg de mogelijkheid om voetballend de aanval te zoeken. Lange ballen waren niet nodig om Achates in verlegenheid te brengen. De 0-3 viel niet onverwacht. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Lars Veldpaus zette een goed blok en gaf Rens van Tienen een niet te missen kans. In de slotfase waren Pieter Bongarts en invaller Pieter Vloet nog dichtbij een goal, maar de teller bleef op drie staan. 

Metamorfose

Leuk om te vermelden is dat Mees Willems zijn competitiedebuut mocht maken en van zijn broer Stijn, verdienstelijk spelend als creatieve aanjager op het middenveld, een trots schouderklopje kreeg. Al met al een bemoedigend begin van DSV dat een kleine metamorfose moest ondergaan nadat vier basisspelers aan het eind van het vorige het seizoen vertrokken. Wat de waarde is van de zege tegen Achates is, wordt de komende weken duidelijk.
 

 
Amusementswaarde
 
 6,5
 

Man of the match!

Rens van Tienen was bij alle doelpunten betrokken, waarvan één keer als maker. Zijn onbevangen spel is aanstekelijk. Niet alles lukt, maar door zijn dynamiek zorgt hij voor impulsen. “Het gaf me een goed gevoel om te scoren”, zegt Rens die vorig seizoen nog onder de lat stond. “Ik hoop dat we dit als team kunnen volhouden. In de jeugd heb ik altijd gevoetbald. De afgelopen twee seizoenen heb ik gekeept, maar als voetballer heb ik gewoon meer plezier. Ik wil dit seizoen hard blijven werken en hoop met nog veel doelpunten en assists het team te kunnen helpen.”
 
Scoreverloop

21. 0-1   Hein Vloet
51. 0-2   Lars Veldpaus
59. 0-3   Rens van Tienen

Opstelling DSV
Roel Sommers, Lars Willems, Mattee van Benthum (70. Mees Willems), Jesper Brans, Teun Vloet, Pieter Bongarts, Stijn Willems, Hein Vloet, Chris Dawud (74. Pieter Vloet), Rens van Tienen (78. Jarvi Jansen) en Lars Veldpaus.

  
Competititeoverzicht

20.09.20 Achates - DSV 0-3