DSV JO9-2 is vandaag prima gestart aan het seizoen 2017-2018. Het team won met 7-3 van het Overloonse SSS'18.

Na slechts een week trainen stond vandaag - zaterdag 2 september - al de eerste wedstrijd van DSV JO9-2 op het programma. Tegenstander van deze bekerwedstrijd was het Overloonse SSS'18.

De JO9-teams voetballen dit seizoen volgens de nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal. In plaats van zeven tegen zeven voetballen de teams met zes tegen zes op een kleiner veld. De ingooi heeft plaats gemaakt voor een indribbel, de hoekschop mag ook ingedribbeld worden, voor de keeper gelden nieuwe regels en iedere helft wordt onderbroken door een time-out. Allemaal bedoeld voor een betere ontwikkeling van de jonge spelertjes.

De jongens van JO9-2 pakten de nieuwe regels vrijwel probleemloos op. Vanaf de eerste minuut namen ze het initiatief in de wedstrijd. Met goals van Sebastiaan en Pieter kwam het team verdiend op voorsprong. Tegenstander SSS'18 kwam echter steeds beter in de wedstrijd en nam het initiatief langzaam over. Lange tijd wisten Nick en Pieter achterin te voorkomen dat het Overloonse team tot scoren kwam, maar met een hard afstandsschot bracht SSS'18 de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Met knappe reddingen hield keeper Hugo zijn team op de been. Op slag van rust bracht Jens de 'groenwitten' in veilige haven: 3-1.

DSV startte de tweede helft weer ijzersterk. De middenvelders Jim en Sebastiaan wisten spits Maik goed te bereiken. Met twee goals van Maik en goals van Pieter en Sebastiaan liep DSV uit naar een 7-1 voorsprong. SSS'18 gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef knokken. Met twee goals voor de 'geelzwarten' in de slotfase won DSV uiteindelijk met 7-3.

Volgende week speelt DSV JO9-2 een bekerwedstrijd tegen Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO9-2 op Sportpark Het Domein in Oploo, aanvang 9.30 uur.

Klik hier voor mooie wedstrijdfoto's [scootshootfotografie]!