Op de trainingen liet hij al enkele malen zien een moeilijk afstopbare aanvaller te zijn, tegen Achates bevestigde hij dit ook. Met 5 doelpunten naam Guus bijna de gehele productie voor zijn rekening en een mooi begin voor DSV A1 in het bekertoernooi.

DSV begon flitsend en stond binnen een kleine 20 minuten al op 2-0. De eerste werd gescoord door Guus. Na 3 pirouettes gezien te laten hebben, schoot hij de bal met een droge knal in de verre hoek. Door goed opjagen van Vince Gerrits (jaagde 3 tegenstanders de schrik aan), kon Guus vrij gemakkelijk zijn 2e van de avond maken.
Arjan Arts, vorig jaar nog af en toe scorend, ging hier mee door. Na een miscommunicatie kopte Arjan de bal over Tom de Bruin in zijn eigen doel. Tom kon de goal helaas niet voorkomen.
In de tweede helft besliste DSV het duel al vrij snel. Na goed opjagen van Alwin Willems en een prima combinatie schoot hij tegen de keeper op. Wie anders als Guus was er als de kippen bij om in te tikken: 3-1. Bij DSV begonnen enkele al wat vermoeid te raken. Zo zag je sommigen al aardig naar adem snakken. Arjan Arts raakte zelfs geblesseerd aan zijn enkel. Guus had nergens last van en ging lekker verder met scoren. Na een mooie solo vanaf de middenlijn schoot Guus in de korte hoek zijn 4e. Door de vermoeidheid wist Achates uit de kluts nog een doelpunt te maken. Gelukkig gaven de groen-witten niet op en wist Ton na (opnieuw een goed opjagen) ook te scoren. Er ging een combinatie aan vooraf met ene blonde, waarvan ze langs de lijn niet wisten wie het was. Het toetje was echter voor Guus, die na opnieuw een lange solo goed afrondde.

Tussenstand beker:

DSV A1 1 gespeeld, 3 punten
Heijen A1 0 gespeeld, 0 punten
Milsbeek A1 0 gespeeld, 0 punten
Achates A1 0 gespeeld, 0 punten