Door een flink aantal afzeggingen en een onverwachte afwezige gingen we slechts met 12 spelers naar Oeffelt. In principe genoeg, echter elke wedstrijd valt er toch wel iemand met een kleine of flinke blessure uit. Zo ook vandaag. Aan het begin van de tweede helft viel Bart met een bovenbeen blessure uit, uit voorzorg en ging vlaggen, even later viel Patrick geblesseerd uit met een hamstring blessure. (Het veld van De Zwaluw was vorig jaar zijn eerste wedstrijd in dit team en moest toen na 5 minuten invallen en uiteindelijk met kramp weer uitvallen aan het einde van die wedstrijd. Daarna in alle wedstrijden niet meer gezien, dus het ligt aan het veld daar……!) Gelukkig hadden we nog een reservespeler bereid gevonden om ons tussentijds te versterken, nogmaals dank.

Het “jonge honden” team (website de Zwaluw) van De Zwaluw, echt een heel jong team, waarvan een flinke groep nog A-spelers kunnen zijn, aangevuld met een enkele oudere ervaren spelers, zette gelijk flink druk. Bij ons waren er enkele niet alert, niet attent, onzuiver in de passing, waardoor er op rechts heel snel een kans ontstond en de 1-0 viel door een bekeken schot in de korte hoek , waar ook Willem geen adequaat antwoord op had. De felle zon en het erg natte veld aan die kant in de schaduw, waren slechts deels een excuus voor deze snelle tegentreffer.

In de tegenaanval zo ongeveer kwam ons doelpunten apparaat van dit seizoen op gang en had er na vloeiend combinatiespel en een eindpas van Sjoerd zijn eerste van vandaag al in liggen. De tweede treffer liet ook niet lang op zich wachten. Een schitterende voorzet van Patrick werd al weer door dezelfde speler verwerkt via het koppie tot 1-2. DSV heerste de gehele wedstrijd verder, meer doelpunten bleven uit omdat kansen gemist werden (Noud/Sven/Patrick) passes net niet aan kwamen en op het middenveld regelmatig onnodig balverlies werd geleden, soms ten koste van overtredingen, echter onsportief werd en was het niet, ook niet volgens de goed leidende scheidsrechter uit Sambeek. Buiten een enkele waarschuwing heeft hij een goede wedstrijd gefloten in een prima en zonnige ambiance. Voor onze vlagger in de eerste helft af en toe lastig vanwege het kijken in de felle zon, ondanks dat deed Koen het goed op die positie.

In de tweede helft kwamen onze jongens op 3-1 door een perfecte voorzet van Martijn, die vandaag een prima wedstrijd speelde overigens, die door wederom het koppie tot treffer werd verwerkt. Net geen echte hattrick of toch? (volgens de kenners is een hattrick drie doelpunten achter elkaar gescoord door dezelfde speler in een en dezelfde helft!).

Door de uitvallers kon onze scorende spits niet eerder stoppen, zoals afgesproken, wegens een belangrijk feest in Zutphen. Na het laatste fluitsignaal liet hij zich toch nog eerst uitgebreid fêteren door zijn collega’s alvorens snel te douchen en met gezwinde spoed te vertrekken richting afspraak. Als dat maar geen foto’s e.d. oplevert!

De beste speler van De Zwaluw wist in de tweede helft de spanning nog even terug te brengen door een magistraal afstandsschot los te laten, die voor Willem onhoudbaar in de rechter bovenhoek verdween. De spanning steeg nog even, want de mannen uit Oeffelt roken kansen op de gelijkmaker. Door professioneel verdedigingswerk van Jeroen, Mark en Peter lukte dit echter niet vandaag en namen wij de verdiende drie punten mee naar De Laan.

De beste man aan onze kant was vandaag zonder twijfel Sven. Hij scoorde drie keer. Stichtte erg veel verwarring in de verdediging van de tegenstander met zijn uitstekende loop acties. Keer op keer was hij de verdedigers te snel af, soms vergat hij de bal dan wel eens, maar je kunt niet alles hebben toch. Vandaag was de verhouding kansen en doelpunten in het voordeel van Sven en DSV 4!Volgende week thuis tegen SSS 4 uit Overloon, die stijf onderaan staan tot nu toe.